Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Ken jij de Rabobank? Echt?

CNV Vakmensen sprak onlangs opnieuw met jullie werkgever over zaken die voor jullie van belang kunnen zijn. Onderwerpen die voorbij kwamen: de reorganisatie, vacature management, ontwikkelbudget, het exchange center, de werking van Samen werkt, GRow!, pensioen, en de reparatie van de WW opbouw.

Hieronder lichten wij de onderwerpen kort toe. Wij zijn benieuwd naar jullie mening en ervaringen.

Verloop reorganisatie
CNV Vakmensen kreeg veel vragen van leden over de boventalligheidsprocedure en de herplaatsing en de reistijd/kosten. Samen met onze juristen, functiedeskundigen volgen wij deze vraagstukken kritisch en bespreken die regelmatig met werkgever. Word je boventallig en heb je vragen? Meld je bij ons. Wij kunnen je vast helpen. De verschillende adviesaanvragen hebben onze aandacht. De cao regelt namelijk dat wij alle adviesaanvragen krijgen toegestuurd. De bewegingen bij RKS, COF, COP en andere volgen wij natuurlijk kritisch. Heb jij vragen? Of snel hulp nodig? Bel of mail mij.

Ontwikkelbudget
In de cao staat een ontwikkelbudget van € 1.500 in 2017 en 2018. Je beslist zelf waar je dit geld aan besteed (binnen de fiscale grenzen natuurlijk). Maak gebruik van dit budget voor je eigen ontwikkeling! Dat is nu misschien wel extra belangrijk. Je kunt het ook gebruiken om een loopbaanscan te volgen. Via James van de vakbond biedt CNV Vakmensen verschillende loopbaanscans aan.

Werking van Samen werkt en het exchange center
Het nieuwe sociale plan is sinds 1 januari in werking en kent een veel kortere heroriëntatie periode. Wij benadrukken steeds dat deze periode effectief gebruikt moet worden. Werkgever realiseert zich dat ook en is hier actief mee bezig. Rabo gaf ons een uitgebreide presentatie over de dienstverlening van ‘samen werkt’. Wij zullen ‘samen werkt’ kritisch blijven volgen en hopen dat veel mensen ander werk vinden. Werkgever gaf ons een tussenstand van het exchange center. Ook daar wordt hard gewerkt om het een succes te maken.

Grow!
In de cao staan afspraken over een nieuw performance management: Grow!. Vast staat ook dat wij nauw worden betrokken bij de verdere ontwikkeling hiervan. CNV Vakmensen vindt dit belangrijk omdat het veel voordelen voor werknemers kan bieden; mits juist uitgevoerd. Wij hebben hierover met werkgever gesproken en binnenkort nemen wij zelf ook deel aan Grow!-expierience. Graag horen wij van jullie wat jullie ervaringen met Grow! zijn. Meld ze ons. Zodat wij samen met werkgever kunnen kijken of de implementatie goed verloopt.

Reparatie van de WW
Rabobank en de vakbonden hebben in de cao afgesproken dat de WW wordt gerepareerd. De laatste juridische hobbels voor de reparatie van de WW en WGA zijn genomen. Het wachten is nu op de definitieve uitwerking. Zodra hier meer over bekend is informeren wij jullie.

Pensioen
In de cao staan ook pensioenafspraken. Om tot goede afspraken te komen wilde Rabo de garantstelling naar 200 miljoen verlagen (van 250). Deze moeilijke afspraak was nodig om tot een goed totaal sociaal plan/cao te komen. De andere afspraak was om met het pensioenfonds in gesprek te gaan over de effecten van de lage rente. Over de effecten van de rente en over de fiscale wijziging van de pensioenrichtleeftijd per 1 januari 2018 zijn wij met het pensioenfonds en Rabobank ondertussen in gesprek. Deze gesprekken zijn informerend en goed. Mocht er meer duidelijk worden dan zullen wij jullie inlichten.

Jouw mening telt
CNV Vakmensen heeft regelmatig overleg met jullie werkgever. Tijdens deze overleggen kaarten wij zaken aan. Welke zaken dat zouden moeten zijn horen wij (graag) van onze kaderleden bij Rabobank of van hun collega’s, ook niet-leden. Zit jij met iets? Meld het mij. Heb je individuele (juridische) vragen, dan kun je die ook stellen via onze helpdesk: 030-7511007.

Verspreid deze nieuwsbrief onder collega’s die geen lid zijn.

Roderik Mol
Bestuurder
r.mol@cnvvakmensen.nl
06-20471890

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid