Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Halfjaarlijks overleg Obvion Hypotheken

CNV Vakmensen heeft op woensdag 21 juni het halfjaarlijks overleg gehad bij Obvion Hypotheken. Naast het overleg met de directie, hebben we ook met de ondernemingsraad gesproken. In deze nieuwsbrief informeren wij jou iover de onderwerpen die we besproken hebben.

Voorstellen
Met ingang van dit jaar zal Robert Wonnink namens CNV Vakmensen het contact onderhouden met de directie en ondernemingsraad bij Obvion Hypotheken. Roderik Mol blijft namens CNV Vakmensen de onderhandelingen doen voor de cao en het sociaal plan bij Rabobank Nederland. Nieuws over de cao en sociaal plan blijf je dan ook ontvangen van Roderik Mol.

Ondernemingsraad
Begin juli zal er een compleet nieuwe ondernemingsraad aantreden bij Obvion Hypotheken. Met drie leden van de nieuwe ondernemingsraad heb ik kennisgemaakt. Naast een kennismaking, hebben we ook een aantal onderwerpen besproken. We hebben stilgestaan bij de ontwikkelingen op de afdeling Communicatie. De medewerkers op de afdeling Communicatie hebben vragen gesteld over de ontwikkelingen en het proces dat wordt doorlopen. Ook het verplicht acht uur overwerken per week heeft de ondernemingsraad onder de aandacht gebracht. Aan het einde van het gesprek hebben we afgesproken om vaker met elkaar af te spreken om de ontwikkelingen binnen Obvion Hypotheken te bespreken.

Gesprek directie
Na het gesprek met de ondernemingsraad hebben we een gesprek gehad met de directie. Na de kennismaking hebben we gesproken over de algemene ontwikkelingen in de financiële sector. De ontwikkelingen die we zien, maakt het nog belangrijker om het thema 'Duurzame inzetbaarheid' nadrukkelijker op de agenda te plaatsen. Ook de ontwikkelingen op de afdeling Communicatie hebben we besproken. Specifiek de vragen die medewerkers over het proces hebben, heb ik onder de aandacht gebracht bij de directie. Het verplicht overwerken is ook besproken. Ik heb aan de directie gevraagd om aandacht te hebben voor knelpunten die medewerkers hebben bij het verplicht overwerken.

Robotisering
Zowel met de ondernemingsraad als de directie hebben we stilgestaan bij de ontwikkelingen rondom robotisering. Door robotisering zullen in de toekomst functies verdwijnen en er nieuwe functies voor terugkomen. Ook zullen naar alle waarschijnlijkheid functies veranderen. Wat betekent dit voor Obvion Hypotheken? Vragen waar de directie nog geen antwoord op kon geven. De ontwikkelingen rondom robotisering zullen wij nauwlettend blijven volgen.

Vragen?
Mocht je naar aanleiding van deze nieuwsbrief nog vragen hebben, neem dan contact met mij op.

Robert Wonnink
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 86 42 65
E: r.wonnink@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid