Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Wat is jouw ervaring met de cao-afspraken ING

Vorig jaar rond deze tijd was de ING-cao een feit. Een vernieuwende cao met afspraken over gelijke beloning, vaderschapsverlof en 1 dag minder werken voor 60+ers om er een paar te noemen. Wij zijn benieuwd of jij van één van deze afspraken gebruik heb gemaakt. Laat het ons weten.

De afspraak over Mijn Koersplan
Als jij inzetbaar wilt blijven, is het verstandig om je te blijven ontwikkelen in je werk, via een stage, opleiding, training of een arbeidsmarktwaardescan. Bovendien kan je in 4 gesprekken via de Kansscan van het loopbaanadviesbureau van CNV Vakmensen James weer zicht krijgen op je loopbaan. Heb jij hier gebruik van gemaakt?

Gelijke beloning staat ook in de cao
In de cao is afgesproken dat mannen en vrouwen voor gelijke functies gelijk beloond moeten worden. Dat zou onderzocht worden en als daar iets mis mee was, dan zou dat gecorrigeerd worden. Van ING horen wij dat er niet of nauwelijks beloningsverschillen blijken te zijn en als ze er waren, snel gecorrigeerd zijn. Ik ben benieuwd naar de verhalen hierover.

Vaderschapsverlof , een bijzondere afspraak in Nederland
De afspraak over vaderschapsverlof is nog steeds een unieke afspraak in Nederland. Veel vaders hebben aangegeven daar blij mee te zijn. Ben jij een vader die er gebruik van heeft gemaakt, of dit graag gewild had maar het niet gevraagd heeft, laat het mij weten. 

Een extra dag voor 60+ers om te werken bij een goed doel
Om 60+ers alvast voor te bereiden op hun pensionering en hun werk langzaam te laten afbouwen is de afspraak gemaakt om 60+ers de mogelijkheid te bieden om 1 dag per week op kosten van ING voor een goed doel te laten werken. Bijkomend voordeel is dat dit goed is voor goede doelen, en dat het goed is voor het maatschappelijk aanzien van ING. Ik heb van leden gehoord die er heel blij mee waren, maar ook dat er soms tegenwerking van collega’s of manager was. Laat het mij weten. 

Zijn er nog meer zaken die in de cao staan waar je een mening over hebt, al dan niet positief? Wellicht is er nog iets geregeld in de cao waar jij je zegje over wilt doen en dat niet hierboven genoemd is. Graag hoor ik van je. 

Na de zomer gaan we weer onderhandelen over de nieuwe cao: ideeën zijn welkom
Na de zomer starten we weer een cao-onderhandelingstraject. Daarover hoor je na de zomer meer, maar als je nu al ideeën hebt voor de nieuwe cao, laat het mij dan weten. 

Nog vragen en/of opmerkingen?
Heb je nog vragen en/of opmerkingen in het algemeen richting CNV Vakmensen of over ING, schroom niet om mij te mailen. 

CNV Vakmensen
Ike Wiersinga, bestuurder CNV Vakmensen
E i.wiersinga@cnvvakmensen.nl 
M 06 2350 0986

 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid