Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Wat is de Orange Code bij ING waard?

Dat is de vraag die veel CNV-leden mij de afgelopen dagen stelden. Een logische vraag, zo lijkt mij. Daarom heb ik ING ook om opheldering gevraagd. Extra pijnlijk omdat CNV Vakmensen, de andere vakorganisaties en ING de komende tijd van jou willen weten hoe jij beloond en gewaardeerd wil worden.

Geldt de Orange Code ook voor de top en levert de top haar bonussen in?
De afgelopen 2 dagen stuurden CNV-leden mailtjes over de schikking met het OM. Er was veel onbegrip over de hele gang van zaken. “De Orange Code wordt ons ongeveer door de strot geduwd en de top komt hier mee weg, hoe kan dat?”, was een van de vele vragen. Een reële vraag, zo lijkt mij.
Daarom heeft CNV Vakmensen ook aan ING gevraagd om dit aan medewerkers klip en klaar uit te leggen. Daarnaast werden er veel vragen gesteld over de bonussen van de afgelopen jaren van de top. Zou het niet logisch zijn om de bonussen van de afgelopen jaren in te leveren? Ook die vraag is aan ING gesteld. Zodra wij daarop antwoord hebben laten wij het je weten. Houd mij in ieder geval op de hoogte van alle emoties etc. bij jou en je collega’s. 

Jij bent aan zet: Hoe wil jij beloond en gewaardeerd worden?
In de huidige cao hebben wij de afspraak gemaakt dat wij aan jou en je collega’s gaan vragen hoe je beloond en gewaardeerd wilt worden. Die uitvraag gaat vanaf 11 september a.s. plaatsvinden. Een beetje bizar moment na alle commotie, maar het is niet anders. Iedereen die onder de cao valt krijgt vanaf 11 september bericht dat je jouw mening kunt geven over belonen en waarderen.
Dat kan op 2 manieren. Er is een online-scan, die je in 5 minuten kan invullen. Maar er zijn ook door ING en de vakorganisaties gezamenlijk georganiseerde dialoogsessies van 24 september tot en met 2 oktober in Amsterdam, Eindhoven en Leeuwarden. Via one-intranet kan je je voor de dialoogsessies opgeven.
Een unieke kans om je mening te geven over de beloning en waardering. Misschien is dat nu wel meer nodig dan anders. 

Heb je nog vragen en of opmerkingen?
Dan kan je terecht bij ondergetekende.

Ike Wiersinga
bestuurder CNV Vakmensen
E i.wiersinga@cnvvakmensen.nl 
T 0623500986

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid