Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Onderhandelingen sociaal plan ING gaan van start

Op 31 januari aanstaande starten de onderhandelingen over het sociaal plan bij ING. Het huidige sociaal plan en cao lopen tot eind 2017. Graag wil CNV Vakmensen van jou weten wat je vindt van je inzetbaarheid en hoe wij daar goede afspraken over kunnen maken.

In de huidige cao zijn veel afspraken gemaakt om jouw “Mijn Koersplan” mogelijk te maken. Mijn Koersplan staat nu, maar of de uitvoering goed loopt, daar hebben wij eigenlijk onvoldoende zicht op. En dat is wel nodig om weer nieuwe of aanvullende afspraken te kunnen maken over zowel het sociaal plan als de cao. Ook willen wij graag weten hoe jij de kans dat jij je werk verliest en weer nieuw werk vindt inschat.

Dus voor de inzet van CNV Vakmensen voor een goed sociaal plan en goed inzetbaarheidsafspraken in de cao, vragen wij jou om via de deze link voor 27 januari 2017 de enquête in te vullen. Het is een eerste stap en wij zullen jou later zeker om nog meer input vragen.

De planning is dat wij vanaf 31 januari tot eind maart onderhandelen over een nieuw sociaal plan en dat wij daarna gaan praten over een nieuwe cao. Voor eind juni hopen wij dat er dan een totaalpakket ligt voor een nieuwe cao en sociaal plan, die geldt vanaf 1 januari 2018.

Een goed sociaal plan en een goede cao is belangrijk voor jouw toekomst daarom wil CNV Vakmensen jouw input graag horen. Dus ga naar de link en vul de enquete in.

Ook kan jij je collega’s wijzen op de mogelijkheid om te reageren via www.jeachterban.nl/ing/

Ike Wiersinga
Bestuurder CNV Vakmensen,  
M. 06-23500986 
E i.wiersinga@cnvvakmensen.nl

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid