Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Gevolgen voor jou bij overname NN/Delta Lloyd

De overname van Delta Lloyd door NN is een feit. Het huidige sociaal plan en cao blijven gelden. Wel is CNV in gesprek over gelijke regels over plaatsing, passende functie en beroeps- en bezwaarprocedure. Ook zullen de functies met elkaar vergeleken moeten worden. Er zullen wel banen verdwijnen.

Huidige cao en sociaal plan (SKR) blijven van toepassing
De huidige cao en sociaal kader reorganisatie blijven tot 31 december 2018 van toepassing voor jou. De cao en het sociaal plan bij Delta Lloyd blijven voor de medewerkers van Delta Lloyd gelden. In de loop van 2018 zal er gesproken gaan worden over een nieuw sociaal plan en cao voor de gehele organisatie.

Wel gelijke regels over plaatsing, passende functie en beroep- en bezwaar
In de huidige sociaal plannen van beide organisaties gelden andere regels over plaatsing en passende functie. Dat is onhandig bij reorganisaties. Het is onwenselijk dat medewerkers hierbij verschillend behandeld worden. Ook als jij het als medewerker niet eens bent met beslissingen is het belangrijk dat je op een gelijke wijze bezwaar kunt maken. Daarom is afgesproken dat er gezamenlijk met NN, Delta Lloyd, CNV Vakmensen en de andere vakorganisaties hiernaar wordt gekeken en er nieuwe afspraken over komen.

Ook functies moeten vergeleken kunnen worden
Omdat de organisaties geintegreerd gaan worden is het wel belangrijk dat functies vergeleken kunnen worden. Dat is op dit moment nog niet zo. Daarom is ook afgesproken dat sociale partners hiernaar gaan kijken.

Bij integratie zullen er banen verdwijnen dus aan de slag met je loopbaanplan
Als er 2 bedrijven integreren zullen er altijd dubbele functies zijn. Bovendien is aangekondigd dat er door de overname 150 miljoen bespaard kan worden. Daarom verwacht ik dat er zeker banen zullen verdwijnen. Reden genoeg om te werken aan je loopbaanplan. Binnenkort krijg je van CNV Vakmensen een uitnodiging om het gesprek met je leidinggevende hierover aan te gaan. Ga in ieder geval aan de slag.

Wij houden je op de hoogte
CNV Vakmensen blijft je op de hoogte houden. Ook over de afspraken die wij gaan maken over de nieuwe plaatsingsregels en de functievergelijking.

Heb je nog vragen en opmerkingen?
Als je nog vragen en opmerkingen dan kan je bij mij terecht via i.wiersinga@cnvvakmensen.nl 

Ike Wiersinga
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 23 50 09 86
E:  i.wiersinga@cnvvakmensen.nl

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid