Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV leden akkoord met onderhandelingsresultaat ING

Het onderhandelingsresultaat over cao en sociaal plan ING is in grote meerderheid door de CNV-leden met instemming begroet. Dat betekent dat CNV de cao en het sociaal plan kan tekenen

CNV leden akkoord

CNV leden zijn in grote meerderheid akkoord gegaan met het onderhandelingsresultaat over de cao en het sociaalplan ING 2015-2017. Het is niet zo dat ieder CNV-lid over alle afspraken tevreden is. Dat kan ook niet. Maar de meerderheid van de leden is tevreden over het totaal van de afspraken. En dat betekent dat er groot draagvlak is voor het onderhandelingsresultaat en dus voor de cao en het sociaal plan. Ook leden van de andere vakorganisaties zijn akkoord. Dat betekent dat er nu een nieuwe cao en sociaal plan is.

CNV en mijn Koersplan

Hart van de cao zijn de afspraken over mijn Koersplan. Jij kunt aan de slag om je arbeidsmarktkansen te vergroten, met een plan A (hoe blijf ik fit voor mijn functie), plan B (hoe blijf ik aan het werk binnen ING) en plan C (wat zijn mijn mogelijkheden buiten ING). Jij zult met je leidinggevende en in je team permanent in dialoog zijn over jouw arbeidsmarkttoekomst. Als CNV-lid kan je daarbij geadviseerd worden door ons loopbaanadviesbureau Kans (info@loopbaanadviesbureaukans.nl). Ga snel aan de slag en maak hier vooral gebruik van.

Boter bij de vis

Al in december merk je dat er een nieuwe cao is, want je ontvangt dan een loonsverhoging van 1,25% en een waarderingsuitkering van 1000 euro. Dat is boter bij de vis!

Cao-boekje

Nu leden akkoord zijn kunnen de cao en het sociaal plan getekend worden. En na tekening komt er een (digitaal) cao- en sociaal planboekje. Het is het streven om dat boekje zo snel mogelijk klaar te hebben, zodat jij dat kunt lezen.

Voor vragen of opmerkingen kan je terecht bij je onderhandelaar Ike Wiersinga (i.wiersinga@cnvdibo.nl).

Samen Werkt!

Samen werken we aan een gezonde arbeidsmarkt met daarin ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Als CNV-lid draag jij hieraan bij. En jouw collega's, doen zij al mee? Meld ze ook bij ons aan, want samen werkt beter! 
Voor elke collega die je aanmeldt, ontvang je bovendien een cadeaubon van 25 euro. Kijk voor informatie en voorwaarden op: www.cnvdienstenbond.nl/lidwerftlid

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid