Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Update cao-overleg BPD

In deze nieuwsbrief een korte update namens de vakbondsdelegatie inzake het cao-overleg.

Op donderdag 16 november jl. is er overleg met de werkgever BPD Europe BV geweest over de Cao.

Nadat het Cao-overleg december 2016 was opgeschort door de werkgever Rabovastgoed Groep, zijn wij nu opnieuw uitgenodigd het cao-overleg op te starten. In overleg met de kaderleden is de bijgaande voorstellenbrief tot stand gekomen. Indien je nog aanvullende voorstellen hebt horen wij die graag, zodat wij deze in het volgende overleg kunnen inbrengen. 

Werkgever heeft de voorstellenbrieven inmiddels op het intranet gepubliceerd en in de bijeenkomst hun voorstellenbrief verder aan ons toegelicht. Hun voorstellenbrief heeft bij jullie al de nodige vragen opgeleverd. Wij hebben deze via de kaderleden ontvangen.

Ook bij de onderhandelingsdelegatie heeft de weinig concrete voorstellenbrief de nodige vragen opgeleverd!

Vakbonden hebben de werkgever aangegeven, dat zij constateren dat er een behoorlijk gat zit tussen de verschillende uitgangspunten. Werkgever heeft ons gezegd dat zij op 21 december a.s. concreet aan gaan geven wat zij willen en dat zij dit gat mogelijkerwijs “verrassend” kleiner kunnen en zullen maken. Werkgevers voorstellenbrief was voor ons al een onaangename verrassing. Wij zijn nu oprecht benieuwd of werkgevers volgende verrassing wel zoden aan de dijk gaat zetten.

Ook is in dit overleg heeft werkgever de organisatiegraad van de vakbonden weer aan de orde gesteld. Dus spreek je niet- georganiseerde collega’s hier rustig op aan. Immers als de medewerkers van BPD Europe B.V. in het vervolg verschoond willen blijven van verrassingen zoals de huidige voorstellenbrief van werkgever, dan zullen ook zij er toch iets voor moeten doen! 

Vragen/opmerkingen?
Heb je vragen, laat het weten aan Sandra Hendriks-Sneijder, via s.hendriks@cnvvakmensen.nl, of via T 06-10539520.
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid