Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Cao-akkoord BPD Europe BV

Cao-onderhandelingen: hoe is het gegaan? Zoals jullie weten hebben de vakbonden en de directie van BPD afgelopen week onderhandelingen gevoerd over jullie nieuwe cao.

In 2016 waren de laatste onderhandelingen voor de cao Rabo Vastgoedgroep. Ondanks dat jullie heel duidelijk waren over wat jullie van dat proces vonden is er toen geen nieuwe cao afgesproken. Juli 2017 is BPD als bedrijfsonderdeel verzelfstandigd en doorgegaan als 100% dochteronderneming van Rabobank Nederland. In eerste instantie waren wij als vakbond benieuwd of wij tot een “fatsoenlijke” afspraak zouden kunnen komen voor jullie als werknemer van BPD, die in verhouding staat tot de resultaten van BPD en jullie inzet daarvoor. Medio vorig jaar gaf jullie huidige werkgever aan dat zij de onderhandelingen weer wilde opstarten voor een “nieuwe” cao BPD Europe. Nadat wij eind vorig jaar het cao-traject gestart waren met de uitwisseling van de voorstellen van alle partijen en het geven van de eerste reacties hierop, hebben partijen afgelopen week een akkoord bereikt na intensief onderhandelen. Bijgaand treffen jullie het akkoord als bijlage aan.

Het cao akkoord
We hebben er nu voor gezorgd dat:

  • jullie een nette loonsverhoging krijgen voor 2018 en 2019;
  • een éénmalige uitkering van €1250 pro-rato fulltime dienstverband voor de inzet van het afgelopen cao tijdloze jaar.
  • er ondanks een versobering van het huidige sociaal plan er nog steeds een sociaal plan overblijft dat meer dan marktconform is op dit moment met hierin een overgangsregeling voor de huidige werknemers;
  • een persoonlijk opleidingsbudget van €1750 per jaar en mogelijkheid tot sparen tot max. €5250;

Natuurlijk hebben we over meer punten afspraken gemaakt. Deze kun je teruglezen in het bijgevoegde document.

Hoe nu verder?
Vanuit CNV Vakmensen leggen wij dit cao akkoord positief aan jullie voor. Wij hebben tijdens dit traject nauw samengewerkt met FNV. We zitten daarin op een lijn. Het is nu aan de leden of de nieuwe cao er komt. Jullie kunnen hiervoor jullie stem uitbrengen door het bijgevoegde stemformulier per mail te sturen naar .

Breng je stem uit
Je kunt tot uiterlijk 9 februari 2018 12.00 uur hier digitaal stemmen.

Collega’s nog geen lid?
Mocht je collega’s kennen die nog niet lid zijn, overtuig hun dan van de nut en noodzaak van een hogere organisatiegraad voor het maken van goede afspraken omtrent jullie arbeids- voorwaarden en omstandigheden. Eén van de afspraken met jullie werkgever is nu dat zij het eerste jaar lidmaatschap cadeau krijgen, later volgt hier nog meer informatie over.

Vragen/contact
Heb je vragen over het cao akkoord, laat het me zeker weten.

Sandra Hendriks
onderhandelaar CNV Vakmensen
E: s.hendriks@cnvvakmensen.nl,
M: 0610539520.

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid