Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Er is een eigen cao voor InsingerGilissen

De leden van CNV Vakmensen bij InsingerGilissen hebben ingestemd met het eindbod van de werkgever. Omdat ook de andere vakbonden “voor” zijn, is de eerste eigen cao voor jullie nu een feit. Hoe gaan we nu verder?

Werk aan de winkel

De leden van CNV hebben unaniem ingestemd met deze cao. Maar dat betekent niet dat we nu op onze lauweren kunnen gaan rusten, dat maakten jullie ons wel duidelijk!

In de komende maanden krijgen alle medewerkers van InsingerGilissen gedetailleerde informatie over de overgang van je huidige arbeidsvoorwaardenpakket naar dat van de cao, het harmonisatie-voorstel. Daar hoort ook je functie-omschrijving bij en je indeling in een “pay zone”. Als je denkt dat er iets onduidelijk is of niet klopt in je functie-omschrijving, indeling in functiegroep en pay zone of met het harmonisatie-voorstel, kan je natuurlijk je vraag eerst voorleggen aan je collega’s van HR. Kom je er dan nog niet uit, neem dan contact met mij op! Samen kunnen we dan overleggen langs welke weg we de vraag wel overtuigend kunnen laten beantwoorden dan wel het probleem kunnen oplossen. Als het nodig is, adviseren en ondersteunen ook de CNV-juristen daarbij.

Vervolgoverleg

De cao loopt anderhalf jaar, tot en met juni 2020. Een jaartje geen overleg tussen InsingerGilissen en CNV Vakmensen? Welnee! We hebben nog een heleboel te bespreken en te regelen. Allereerst is daar het sociaal plan. Dat is in oktober afgelopen en wij zouden graag zien dat er een nieuw, wat langer lopend sociaal plan komt. Er zijn momenteel geen reorganisaties voorzien, maar juist dat maakt het een goed moment om nu iets te regelen voor als er wel een (kleine) reorganisatie nodig is.

Verder ligt er natuurlijk ook nog de wens te komen tot één goede pensioenregeling voor iedereen. De basisafspraken daarvan horen ook thuis in de cao. Dat is nu nog niet gelukt, maar er wordt wel al gewerkt, onder andere door een pensioencommissie met een aantal collega’s van jullie, waaronder enkele OR-leden. CNV wil dat in de loop van volgend jaar, liefst nog voor de zomer, duidelijk wordt welke (nieuwe) pensioenregeling er komt voor heel InsingerGilissen.

Waar we ook nog over in gesprek blijven met jullie werkgever is de werkingssfeer van de cao. CNV vindt dat de cao voor meer medewerkers zou moet gelden dan nu het geval is. Zo’n 20% valt er buiten, en dat is best veel voor een bedrijfs-cao die zo nadrukkelijk de uiting wil zijn van het HR-beleid van een organisatie. We zijn heel benieuwd naar de gesprekken die nu georganiseerd worden tussen medewerkers en HR over dit onderwerp, en gaan op basis daarvan weer verder in overleg over dit onderwerp. Uiteraard hoor ik ook heel graag rechtstreeks hoe jullie, de CNV-ers binnen InsingerGilissen hierover denken.

Uitvoering en monitoring

We hebben afgesproken regelmatig overleg te hebben met InsingerGilissen over de uitvoering van de cao. Van welke regelingen wordt veel (of juist niet) gebruik gemaakt en hoe werken allerlei afspraken in de praktijk uit? Binnen je team afspraken maken over werktijden en over thuiswerken…gaat dat lukken? CNV houdt de vinger aan de pols, maar kan dat alleen doen met jullie hulp.

Als je dus iets opmerkelijks ziet, positief of negatief, geef dat door. Zo zorgen we er samen voor dat alle goede intenties en kaders van deze cao ook leiden tot de volwaardige arbeidsverhoudingen die passen bij InsingerGillissen.

Met een hartelijke groet,

Jolien Dekker,
bestuurder CNV Vakmensen.
j.dekker@cnvvakmensen.nl
06-23811392  

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid