Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Eindbod Cao Banken geaccepteerd door CNV Vakmensen

De leden van CNV Vakmensen hebben gestemd. Met 70% van de stemmen voor, is het eindbod van de werkgevers voor de Cao Banken geaccepteerd. Omdat ook de leden van de Unie hebben ingestemd, is er nu een nieuwe cao. Hierover meer in deze nieuwsbrief.

Afwegingen
In de toelichting op het stemmen is het nadrukkelijk verwoord door sommigen van jullie: gezien de situatie in de financiële sector zit er niet meer in. En dan is het nog altijd beter om een wat sobere cao te hebben, dan helemaal geen. Daarom heeft CNV Vakmensen dit eindbod ook aan jullie, de leden voorgelegd. Zodat jullie het laatste woord hebben over de cao die een belangrijk deel van je arbeidsvoorwaarden is. 

Voor wie is deze cao?
Met jullie stem heeft de meerderheid van de bonden aan de onderhandelingstafel de cao geaccepteerd; daarmee is de cao geldig voor de medewerkers van de banken die zich hebben aangesloten bij deze cao. Wil je weten of jouw werkgever daar ook onder valt? Ga naar de website van de cao Banken ( www.caobanken.nl ) en kijk onder deelnemende banken. 

Doet jouw werkgever niet mee?
Het kan zijn dat het bedrijf waar jij werkt niet (meer) is aangesloten bij deze cao. Was dat eerder wel het geval, en verwijst je arbeidscontract ook naar de cao Banken (of de ABC), dan is misschien een eerdere versie van de cao nog wel geldend voor jou. Het kan ook zijn dat er inmiddels andere arbeidsvoorwaarden gelden, omdat je een gewijzigde arbeidsovereenkomst hebt aanvaard, die naar andere afspraken verwijst.

Wil je een goede check op je arbeidsvoorwaarden? Neem dan per mail contact op met mij. Voeg een scan van je laatste arbeidsovereenkomst toe.

De tekst van de nieuwe cao
Het overzicht van de wijzigingen in de nieuwe cao die vanaf per 1 januari 2017 gaat gelden, was bijgevoegd bij de vorige nieuwsbrief van 3 januari. CNV Vakmensen verwacht binnen een paar weken dat de volledige tekst van de cao Banken 2017-2018 gereed is. Die zal dan ook worden opgenomen op onze website ( www.cnvvakmensen.nl/caos/banken/cao-banken ). 

Reageren?
Alle vragen, opmerkingen en andere reacties zijn van harte welkom bij mij. Ik ben bereikbaar op onderstaand telefoonnummer en e-mailadres.

Jolien Dekker
Bestuurder CNV Vakmensen

M
06 23 81 13 92
E j.dekker@cnvvakmensen.nl

Regionale bijeenkomsten De Staat van Nederland Hoe staat Nederland ervoor? Waar maken mensen zich druk over? In de aanloop naar de verkiezingen organiseren wij vanaf 9 februari in totaal 8 regionale bijeenkomsten over 'De Staat van Nederland'. Lees hier meer over op onze website: https://www.cnvvakmensen.nl/themas/de-staat-van-nederland

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid