Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk voor een maatschappelijke bijdrage
ABN AMRO

Ga aan de slag!

Eigenlijk is het uitgangspunt van al onze cao afspraken, dat als jij je wilt ontwikkelen, dan moet dit kunnen. Maak een goed plan, bespreek het met je leidinggevende en ga aan de slag!

Wat is er mogelijk als het gaat om opleidingen en ontwikkeling? Wat staat er in de cao?

5 punten uit de cao om te onthouden:

  1. Je kunt (moet) allerlei trainingen volgen om geschikt te zijn en blijven voor het goed kunnen doen van je werk. Hierover ga je in gesprek met je leidinggevende. Uiteraard vergoedt de bank deze trainingen.

  2. De bank en wij als CNV natuurlijk ook, vinden dat je als medewerker zelf ook voortdurend moet werken aan je eigen inzetbaarheid. Zowel binnen als buiten de bank. Hiervoor is er Talent2Grow, een tool die je helpt om je talenten te ontdekken en over jouw ontwikkelplannen met je leidinggevende in gesprek te gaan. Ook de kosten van deze ontwikkelafspraken worden door de bank vergoed.

  3. Heb je discussie met de bank over deze ontwikkelafspraken en/of kosten, dan kun je je melden bij het ontwikkelloket: ontwikkelloket@nl.abnamro.com. Je kunt natuurlijk ook bij altijd ons terecht met vragen!

  4. Je kunt ook je arbeidsmarktwaarde laten bepalen, zodat je een beeld krijgt van jij waard bent als je morgen zou moeten gaan solliciteren. Je kunt daarnaast ook een loopbaanscan doen, om een beter beeld te krijgen van je ambities en doelen voor jouw carrière.

  5. Je krijgt ook nog een persoonlijk ontwikkelbudget van 750 euro bruto per jaar. Dit budget kun je drie jaar opsparen , zodat je maximaal 2.250 euro te besteden hebt. Daarnaast krijg je per jaar een extra studiedag om ook daadwerkelijk tijd te hebben voor het volgen van een opleiding. Dit budget kun je, binnen fiscale grenzen, zelf besteden. En mocht het niet toereikend zijn, dan kun je in gesprek met je leidinggevende bekijken of de bank de rest niet kan aanvullen.

Kortom, mogelijkheden genoeg! Lees hier de cao bepalingen na >