Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Verslag vakbondsoverleg ABN AMRO

Dinsdag 27 maart hebben we voor het eerst na het cao overleg weer vakbondsoverleg gehad met de bank. Wat is er besproken?

Zwolle
Op verzoek van de vakbonden heeft de bank een toelichting gegeven over de sluiting van het CC in Zwolle. Inmiddels is duidelijk dat alle medewerkers die mee willen naar een andere locatie hun werk kunnen volgen. Maar goed, dit is natuurlijk helaas lang niet voor iedereen mogelijk vanwege de reisafstand. Wij hebben de bank aangesproken op het feit dat zij nu weer een kantoor in de regio sluiten en daarmee de werkgelegenheid in die regio sterk verminderen. De bank kan uitleggen dat er allerlei organisatorische afwegingen zijn om dit besluit te nemen maar is helaas niet gevoelig voor de maatschappelijke verantwoordelijkheid die er ook is op dit vlak, in onze ogen. Wij hebben aangegeven hier nog een keer apart met de bank over door te willen praten.

Opstapregeling
Ook hebben we met de bank besproken hoe het nu met de opstapregeling gaat. Er blijken inmiddels een paar reorganisaties te zijn voorkomen door het openstellen van de opstapregeling. Dat is natuurlijk heel fijn! Tegelijkertijd zien we hier en daar ook wat minder goede bijwerkingen van de regeling. Hoog tijd dus voor een goede evaluatie. Die staat op de agenda.

Performance management
De invoering van het nieuwe systeem verloopt voorspoedig. De formulieren zijn al aangepast en steeds meer medewerkers maken kennis met de nieuwe methode. Wil je er meer over weten klik dan hier of kijk op je achterban.

Cao teksten
We gaan na Pasen met de nieuwe teksten aan de slag. De teksten worden herschreven naar begrijpelijke taal. Best nog een hele uitdaging dus! Zodra de teksten klaar zijn, dan laten we het weten.

Financieel inzicht
Een van de cao afspraken is dat medewerkers een gesprek met een financieel planner kunnen aanvragen om meer inzicht in hun financiën nu en in de toekomst te krijgen. De bank heeft dit inmiddels geregeld en medewerkers kunnen dit aanvragen.

ABP
Tijdens het cao overleg hebben we veelvuldig gesproken over het ABP-pensioen van een groep medewerkers. Inmiddels is er gelukkig goed nieuws te melden. Het lijkt nu toch te gaan lukken om het pensioen van deze groep van het ABP over te brengen naar het pensioenfonds van ABN AMRO. Dat is natuurlijk een heel technisch verhaal. De betreffende medewerkers ontvangen hier z.s.m. een nadere uitleg over van de bank en er zal ook een informatiebijeenkomst georganiseerd worden.

Je Achterban
Elke twee weken leggen wij een onderwerp uit de nieuwe cao aan je uit. Wil je meer lezen of heb je vragen ga dan naar Je Achterban en laat van je horen. Stuur deze e-mail vooral door naar je collega’s. Zij kunnen het eerste jaar lid worden van CNV Vakmensen op kosten van ABN Amro. Kijk voor meer informatie op onze website.

Contact
Voor vragen en opmerkingen kun je natuurlijk ook altijd even direct contact opnemen met mij.

Sandra Hendriks
onderhandelaar CNV Vakmensen
bereikbaar via 06 10 53 95 20 of s.hendriks@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid