Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Update cao en sociaal plan overleg ABN AMRO

Er is op 11 november 2015 door CNV Dienstenbond weer overleg gevoerd met ABN AMRO over het thema Sociaal Plan en het thema duurzame inzetbaarheid. In de bijeenkomst zijn de uitkomsten van de diverse werkgroepen besproken en vervolgens zijn door de bank de contouren geschetst van het nieuwe sociaal plan. De bank heeft ook gepresteerd hoe via Xs2Talent de continue talent dialoog met de medewerker moet plaatsvinden.

Zoekproces nog gaande

In de werkgroepen is gezocht hoe we een effectieve Duurzame Inzetbaarheid kunnen realiseren. Daarbij proberen we de prefase zodanig in te richten, dat de kans op aanzeggingen en boventalligheid zo klein mogelijk wordt. De bank moet vroegtijdig met zijn (reorganisatie)plannen komen zodat medewerkers voldoende tijd hebben zich klaar te stomen voor een andere functie binnen of buiten de bank. De discussie wordt dus gevoerd hoe we de preventieve mobiliteit het beste kunnen invullen. Last but not least gaat het natuurlijk ook om de vertrekpremie als er toch aanzeggingen komen.

Nog geen uitkomst

Er zijn nog geen definitieve oplossingen afgesproken. We naderen wel het punt dat er echt onderhandeld gaat worden. Voor ons is van groot belang dat er draagvlak is en er geloof is bij onze leden dat de nieuwe aanpak gaat werken. We zitten nog steeds op de lijn van verlengen en vernieuwen.
Op 25 november a.s. is de volgende onderhandeling en hopen we verdere stappen te kunnen maken. Het is nog steeds ons streven voor het einde van het jaar een eindresultaat ter beoordeling aan onze leden te kunnen presenteren van een nieuwe cao en een nieuw sociaal plan. Tussentijds houden we jullie op de hoogte.

Gratis lid worden

Alle reden om, als je nog geen lid bent, nog even snel 1 jaar gratis lid te worden bij het CNV. Dat betaalt de bank nog in de huidige cao-periode. 

Meer weten?

Kijk op onze speciale CNV facebook pagina: Wij van ABN AMRO, voor meer informatie over de maand van de vakbond, maar ook over het gratis lidmaatschap, en actuele vakbondsonderwerpen. Voor vragen kunt je natuurlijk ook altijd contact opnemen met cao onderhandelaar Sandra Hendriks, s.hendriks@cnvdibo.nl, 023-5670684. 

Jouw collega een jaar lang gratis lid?

In de cao van ABN AMRO is afgesproken dat ABN een jaar lang de contributie van nieuwe CNV-leden betaalt. Als jij je collega lid maakt, ontvang je van ons bovendien een cadeaubon ter waarde van 25 euro! 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid