Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Overleg ABN AMRO: er is veel te doen in 2017

De bank heeft best een wervelende start gemaakt in 2017 met een nieuwe topman, een nieuwe topstructuur en veel reorganisaties. Kortom, er was genoeg te bespreken tijdens het periodieke overleg tussen ABN AMRO en de vakbonden.

Nieuwe Top structuur
Op verzoek van de bonden, heeft Gert-Jan Meppelink, die onlangs is benoemd in het Executive Committee als Chief HR & Transformation, de nieuwe topstructuur toegelicht. Gert-Jan Meppelink zal ook onze gesprekpartner namens de bank worden bij de komende cao- onderhandelingen.
Uit de toelichting blijkt dat de bank de aansturing echt over een andere boeg wil gooien. Het wordt allemaal dynamischer, maar ook met minder mensen in de top van de organisatie. Dit past natuurlijk ook goed bij de personeelsreductie die in alle andere lagen van de organisatie wordt doorgevoerd. Verder wordt er ook naar gestreefd om meer medewerkers bij de vergaderingen en de thema’s van de bank te betrekken. CNV Vakmensen is tevreden met deze nieuwe aanpak en ook gecharmeerd van het plan van de top om “wild cards” te verstrekken voor speciale deelnemers aan overleggen. Vakbonden hebben zich natuurlijk onmiddellijk aangemeld, als positief, doch kritische, gesprekspartners, voor een wild card! Ook hebben wij gevraagd om kennis te maken met Kees Dijkhuizen. Het is voor de toekomstige relatie gewoon goed om elkaar te leren kennen. De bank gaat dit regelen.

Agenda voor de komende periodieke overleggen
We hebben met elkaar ook alvast nagedacht over wat we de komende overleggen in elk geval op de agenda moeten hebben:
 • Invulling/planning cao onderhandelingen in 2017;
 • De komende pensioenwijzigingen;
 • Vinger aan de pols houden van de lopende reorganisaties en de afspraken in het sociaal plan. Bonden willen graag weten hoeveel mensen gebruik maken van de opstapregeling, de budgetten, de tijd voor ontwikkeling.
 • Toelichting op de kwartaal cijfers van de bank;
 • Verloop van het invoeren van agile werken en de daarbij behorende gevolgen voor bijvoorbeeld de functie-omschrijvingen;
 • Het hypothekendossier: bonden willen graag goed op de hoogte blijven van het vervolg van deze kwestie. Hoe verloopt het onderzoek dat nu wordt uitgevoerd, en welke consequenties heeft dit?

Kortom, de agenda’s zijn vol, er is genoeg te bespreken. We houden jullie op de hoogte! En mis je punten, laat het dan ook zeker weten.

James: loopbaanadvies
In de cao van ABN AMRO is de mogelijkheid opgenomen om een loopbaanscan te doen. Dit kan ook bij het loopbaanbureau van CNV Vakmensen Kans/James. Onze collega’s hebben al vele gesprekken gevoerd met ABN AMRO-collega’s en zijn dus goed bekend met jullie organisatie. We hebben in 2016 ook twee Linked IN cursussen georganiseerd speciaal voor medewerkers van ABN AMRO, dus er is kennis genoeg. Alle reden dus om hiervan te profiteren zeker in het kader van jullie continue talent ontwikkeling. Wil je weten hoe?

Kijk op http://jamesloopbaan.nl/sector/sector-financieel/abn-amro/

voor meer informatie. En let op, dit is een aparte cao afspraak, de bank betaalt deze scan. Je vraagt hem aan bij James en na toestemming van leidinggevende betaalt de bank de factuur. Deze kosten gaan dus niet af van jouw eigen ontwikkelingsbudget.

Maak je collega lid!
Zijn jouw collega’s al CNV-Lid? Nee, dan is het tijd om daar verandering in te brengen. Want vakbondslidmaatschap is een goede zaak. Natuurlijk, voor jouw collega, want die krijgt hulp en informatie over zijn of haar loopbaan, voor ons als CNV, want hoe meer leden, hoe meer we kunnen doen, en goed voor jou als lid want leden ontvangen ook een klein cadeautje als ze een collega lid maken. Meer weten? Klik hier

Contact
Wil je meer informatie of heb je een vraag, aarzel niet om contact op te nemen met cao onderhandelaar Sandra Hendriks, via s.hendriks@cnvvakmensen.nl of 06-10539520.

 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

 • Deskundig advies over werk en inkomen
 • Rechtshulp voor werk en inkomen
 • Rechtshulp voor privé situaties
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte

Word lid