Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Onderhandelingen ABN AMRO - Samen op zoek

CNV Dienstenbond sprak samen met de andere bonden maandag en dinsdag weer met de bank. We zochten naar varianten voor een vernieuwd sociaal plan en hoe dat in te voeren na verlenging van het huidige sociaal plan.

De vorige sessie sloten de bonden en de bank af met de volgende toezegging:
“De bank is bereid om te praten over een verlenging van het huidige sociaal plan maar wil wel naar vernieuwing van het sociaal plan toe op termijn.” 
Wat ‘verlenging’ en ‘vernieuwing’ precies inhouden en over welke termijnen we nieuwe afspraken gaan maken, dat moet de volgende weken helder worden tijdens de onderhandelingen.

Gezamenlijk

De bonden willen bij die vernieuwing komen tot afspraken, die voor een lange tijd gelden, maximale werkzekerheid en duidelijkheid bieden aan medewerkers, zowel binnen als buiten de bank, en met een financieel vangnet.
Nu kun je ervoor kiezen dat heel strak aan de onderhandelingstafel te doen, maar je kunt ook bekijken hoe we, met elkaar, tot de beste oplossingen kunnen komen in goed overleg. Wij besloten tot het laatste, om beter de onderwerpen te kunnen uitwerken en elkaars ideeën te begrijpen. In het begin was deze gezamenlijke zoektocht even wennen, maar we kwamen al snel goed op gang.

Richting

In drie gezamenlijke werkgroepen spraken we twee dagen lang over effectieve Duurzame Inzetbaarheid, met bijvoorbeeld LevensLang Leren (Life Long Learning – LLL) als basis. Een andere werkgroep onderzocht een Pre-fase, die bonden zodanig willen inrichten dat een reorganisatie uiteindelijk eigenlijk niet meer nodig is. Een derde groep sprak over: wat als er toch aanzeggingen komen? Wat moet er dan voor boventalligen geregeld worden?

Nog geen oplossing

We zijn nog lang niet aan definitieve oplossingen toe. Als het zo eenvoudig was, dan hadden we ook geen ruzie hoeven maken. We gaan dus gewoon door met de besprekingen. Die gaan nu wel op een constructieve manier.

Wat nu?

We hebben nieuwe data gepland om eindelijk de onderhandelingen te kunnen starten. Dit zijn ze:

 11 – 11 – 2015
 18 – 11 – 2015
 25 – 11 – 2015
 08 – 12 – 2015
 09 – 12 – 2015

We proberen voor het einde van het jaar een eindresultaat ter beoordeling aan onze leden te kunnen presenteren van een nieuwe cao en een nieuw sociaal plan. Tussentijds houden we jullie natuurlijk op de hoogte.

Met jullie hulp!

Dankzij jullie ondersteuning vinden de onderhandelingen nu plaats met een betere uitgangspositie voor medewerkers. Met elkaar maakten we de bank duidelijk dat jullie je echt uitspreken als het resultaat je niet zint. Je ziet dat het helpt. Het gesprek is er echt op vooruitgegaan.

Gratis lid worden

Alle reden om, als je nog geen lid bent, nog even snel 1 jaar gratis lid te worden bij het CNV. Dat betaalt de bank nog in de huidige cao-periode. 

Kijk op: https://www.cnvdienstenbond.nl/abnamro/.


Meer weten?

Kijk op onze speciale CNV facebook pagina: Wij van ABN AMRO, voor meer informatie over de maand van de vakbond, maar ook over het gratis lidmaatschap en actuele vakbondsonderwerpen. Voor vragen kun je natuurlijk ook altijd contact opnemen met cao-onderhandelaar Sandra Hendriks, s.hendriks@cnvdibo.nl, 023-5670684.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid