Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Cao-onderhandelingen ABN AMRO. Nóg 1 dag!

Tijdens de tweedaagse cao-onderhandelingen op 8 en 9 december zijn er stappen gezet om tot een onderhandelingsresultaat te komen. Er spelen heel veel onderwerpen. Omdat er toch nog uitzoekwerk is en er aanvullende berekeningen nodig zijn, hebben we besloten op 15 december nog een keer bij elkaar te komen. Er is nog steeds sprake van een gat. Aan het eind van 15 december weten we of er een nieuwe cao is en er afspraken zijn gemaakt over het sociaal plan. Uiteraard is het laatste woord dan aan de leden.

Discussie sociaal plan

De bank is bereid het huidige sociaal plan met een jaar te verlengen. Vanaf 1 januari 2017 moet er dan een nieuw sociaal plan gaan gelden. In de gesprekken over een vernieuwing willen we de rekenmethode van de transitievergoeding volgen. Alleen zal daar nog een correctiefactor overheen moeten waardoor de verschillen met de huidige vergoedingen niet al te groot zijn. Verschillende varianten zijn daarbij inmiddels de revue gepasseerd. Onze zorg is dat werknemers in de leeftijdscategorie tussen de 50 en 60 jaar de dupe worden van de veranderingen. Het CNV wil daarvoor zoveel mogelijk waarborgen inbouwen. Ook de discussie over de aftopping voor 60+ wordt nog volop gevoerd. Het CNV wil ook dat in de verlenging van het huidige oude sociaal plan met 1 jaar de huidige aftopping wordt aangepast.

Discussie Loonsverhoging

De bank ziet nog steeds geen ruimte voor een loonsverhoging in 2016. Voor 2017 is er een kleine structurele verhoging aangeboden van 0,75% per 1 juli 2017. Dit is en blijft wrang voor de medewerkers bij de bank die ook de laatste jaren al hebben afgezien van een loonsverhoging. Wij vinden het aanbod aan de magere kant en hebben de bank opgeroepen hier nog stappen in te zetten. Wij begrijpen dat de bank haar kosten wil beheersen, maar de bank verschuilt zich wel erg veel achter het argument dat loonsverhogingen niet bijdragen aan het vergroten van het vertrouwen in de financiële sector.

Gratis lid worden

Alle reden om, als je nog geen lid bent, nog even snel 1 jaar gratis lid te worden bij het CNV. Dat betaalt de bank nog in de huidige cao-periode. 
Kijk op: www.cnvdienstenbond.nl/branches-en-bedrijven/abn-amro/

Meer weten?

Kijk op onze speciale CNV Facebook pagina 'Wij van ABN AMRO', voor meer informatie over de maand van de vakbond, maar ook over het gratis lidmaatschap en actuele vakbondsonderwerpen. Voor vragen kunt je natuurlijk ook altijd contact opnemen met cao-onderhandelaar Sandra Hendriks, s.hendriks@cnvdibo.nl, 023-5670684.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid