Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

ABN AMRO cao overleg van 4 en 6 december

We zijn op de goede weg! Veel onderwerpen zijn inmiddels al aan de orde geweest. In deze nieuwsbrief een update van de besproken onderwerpen.

Duurzame inzetbaarheid
Voor het CNV is duurzame inzetbaarheid een belangrijk punt. Voor ons staat de ontwikkeling van medewerkers en hun kansen binnen én buiten de bank voorop. Gelukkig denkt ABN AMRO hier ook zo over. We kunnen op dit onderwerp tot afspraken komen. De bank wil meewerken aan ons voorstel door via een campagne de mogelijkheden die er al zijn beter onder de aandacht te brengen bij de medewerkers. Verder kunnen we afspraken maken om het persoonlijk opleidingsbudget van de medewerkers te verhogen en hebben wij gevraagd om meer tijd voor ontwikkeling. Het ziet ernaar uit dat we hier wel uit gaan komen.

PM en omzetten prestatiepremie
Helaas hebben jullie vorige week al in de krant kunnen lezen dat we hierover afspraken hebben gemaakt. Gelukkig hadden we dit allang aan jullie uitgelegd maar in het nieuws werd het gepresenteerd alsof er ook al een cao afspraak is. Dat is niet het geval, in hoofdlijnen zijn we er wel uit, maar het is natuurlijk altijd een totaal afspraak. En over het totaal van de afspraken zijn we het nog niet eens. We hebben inmiddels wel gesproken over de cao tekst en de randvoorwaarden voor het succesvol invoeren van het nieuwe PM. En we hebben nagedacht over de link met de ongewijzigde functie en de afspiegeling in het sociaal plan. Als er straks geen beoordelingsscores meer zijn dan zal deze procedure ook moeten veranderen.

Overige onderwerpen
Verder hebben we de voorstellen van de bank besproken over het aanpassen van een aantal verlofvormen. En we hebben aandacht besteed aan de mogelijkheid om afspraken te maken over een generatiepact. Via een generatiepact kun je  afspraken maken over het eerder stoppen met werken van oudere werknemers en tegelijkertijd het in dienst nemen van jongere mensen. Helaas heeft de bank aangegeven hier niet veel voor te voelen vanwege hoge kosten en zij zijn van mening dat er binnen de bank genoeg mogelijkheden zijn om minder te gaan werken.

Nog veel te bespreken
We hebben nog veel onderwerpen niet besproken. Op 12 december hebben we het laatste overleg gepland. We gaan zien of we er dan uit kunnen komen. Een belangrijk onderwerp als loon staat natuurlijk ook nog op de agenda!

Derde WW jaar reparatie
De leden van de vakbonden hebben ingestemd met het repareren van de ww. Dat is mooi. We kunnen nu dus samen met de bank aan de slag om dit te gaan regelen. We houden jullie op de hoogte.

Uitslag stemming pensioen
In de laatste ledenbrief stonden twee stemmingen vermeld, namelijk over de verhoging van de pensioenrichtleeftijd en de aanpassing van de netto pensioenregeling. Over beide onderwerpen hebben de leden in gestemd. Dit betekent dat het pensioenfonds hiermee aan de slag.

Updates op je achterban
Lees ook hoe onze CNV kaderleden, jullie collega's, aan de cao tafel en in de zijkamer het laatste cao overleg hebben ervaren. En op je achterban kan je natuurlijk je mening kwijt!

Vragen/contact
Heb je vragen, wil je meer weten, of heb je goede ideeën, laat het me zeker weten! Zeker nu, want het gaat over jouw cao. En wil je een keer deelnemen aan een CNV kadergroep? Laat het mij weten, want je bent van harte welkom!

Sandra Hendriks-Sneijder
onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06 10 53 95 20
E:  s.hendriks@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid