Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Start cao-overleg Architectenbureaus

Eind deze maand loopt de Cao Architectenbureaus af. Deze week hebben we een eerste verkennende gesprek gehad waarin CNV Vakmensen de eerste suggesties voor een nieuwe cao onder de aandacht heeft gebracht. Komende weken zal CNV Vakmensen samen met de andere vakbonden verder in gesprek gaan met BNA.

Cao toegankelijker
Tijdens het verkennende gesprek kwam een gezamenlijke wens naar voren: de nieuwe cao moet leesbaarder worden. Vakbonden en de werkgeversorganisatie BNA waren het met elkaar eens dat bepaalde cao-teksten vragen oproepen. We gaan ook onderzoeken of de cao op de website van de Stichting Fonds Architectenbureaus toegankelijker gemaakt kan worden. Nu is het gewoon platte tekst die je via een link kunt downloaden.

Algemene loonstijging
De crisis heeft ook de architectenbranche enorm geraakt. De economie herstelt zich en dat zien we ook terug binnen de architectenbranche. We zitten nog niet op het niveau als voor de crisis, maar een licht herstel is waarneembaar. CNV Vakmensen komt niet meer met een centrale loonvraag. Het percentage voor de algemene loonstijging wordt vastgesteld op basis van wat jij als medewerker reëel vindt. Graag horen we wat jij reëel vindt.

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast de collectieve loonstijging wilt CNV Vakmensen ook graag praten over de overige arbeidsvoorwaarden. Wij zijn benieuwd hoe jij tegen de arbeidsvoorwaarden aankijkt die in de cao geregeld zijn. Wat is goed, wat kan beter en wat zie je liever niet meer terug in de cao? De input die we ontvangen zal omgezet worden in concrete voorstellen. Neem hiervoor contact met mij op via onderstaand e-mailadres.

Team CNV
Vind jij het leuk om actief betrokken te zijn en wil je meepraten over de cao, laat het me dit dan weten. De komende weken wil ik graag de uitkomsten van de cao-gesprekken klankborden met een aantal leden.

Robert Wonnink
cao-onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06 51 86 42 65
E:  r.wonnink@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid