Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Invloed op de pensioenregeling Architecten

Bouw je jouw pensioen op bij het pensioenfonds voor de Architectenbureaus en wil je invloed op jouw pensioenfonds?

Oproep
Als je je pensioen opbouwt bij het pensioenfonds voor de Architectenbureau's, let dan goed op, want CNV Vakmensen is op zoek naar een lid dat de deelnemers wil vertegenwoordigen in het verantwoordingsorgaan. Binnen het pensioenfonds zorgt het verantwoordingsorgaan (VO) ervoor dat de belangen van werknemers, werkgevers en pensioengerechtigden evenwichtig worden vertegenwoordigd.

Wat doet het VO precies?
Het VO komt gemiddeld 6 keer per jaar bij elkaar. Het bestuur legt verantwoording af aan het VO die de vertegenwoordigers zijn van de deelnemers, gepensioneerden en werkgevers. Daarnaast geeft het VO advies over zaken als beloningsbeleid en premiebeleid, intern toezicht, communicatiebeleid, toeslagen en kortingen en wordt betrokken bij discussies over de toekomst van het fonds.

Welke plaats komt vrij?
Het VO telt 6 leden: 2 namens de werknemers, 2 namens de werkgevers en 2 namens de pensioengerechtigden. De vacature is voor een werknemerszetel voor de duur van 4 jaar. De leden van het verantwoordingsorgaan krijgen een vaste vergoeding ter compensatie van de 9 vergaderdagen per jaar (waarvan er 3 studiedagen zijn). Hoewel je vooraf geen specifieke pensioenkennis hoeft te hebben, want je wordt goed begeleid en geschoold, moet je wel (gaan) voldoen aan de eisen uit het geschiktheidsprofiel. Die vind je hier: www.bit.ly/vodocumenten. Daar vind je ook het reglement van het verantwoordingsorgaan. De huidige bezetting van het verantwoordingsorgaan vind je hier: www.bit.lyu/voleden

Meld je aan als kandidaat!
Wil je je aanmelden als kandidaat voor het VO of wil je gewoon wat meer weten? Neem dan contact op met bestuurder Harrie de Vaan op het mailadres h.devaan@cnvvakmensen.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 24 september.

Jerry Piqué
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 52
E: j.pique@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid