Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Architecten: dien uw subsidieaanvraag in

Dien vóór 10 maart de subsidieaanvraag in! Voor architectenbureaus met werknemers die deelnemen aan de beroepservaringsperiode is flinke subsidie beschikbaar uit het Sectorplan architecten. Ook is er subsidie voor een introductiecursus BIM en de workshop intern ondernemerschap.

Dien je de aanvraag in vóór 10 maart 2017 -en voldoe je aan de voorwaarden- dan ben je zeker van honorering.
Tip: dien de aanvraag ook nu al in voor het lopende semester bij de PEP! 

De subsidie is voor de architectenbranche geregeld door Stichting Fonds Architectenbureaus (SFA), mede namens werkgeversorganisatie BNA en vakbonden FNV, De Unie en CNV Vakmensen. Na 10 maart wordt het subsidiebedrag bij te geringe belangstelling naar beneden bijgesteld. We hopen met deze oproep te voorkomen dat dit gebeurt, het zou jammer zijn als de sector de beschikbare ondersteuning niet ten volle benut. 

Voor wie of wat geldt de subsidie uit het sectorplan architecten?  

  • voor architectenbureaus en architect-zzp’ers (registratie Kamer van Koophandel SBI 71.11)
  • voor de beroepservaringsperiode: semesters bij de PEP, adviesgesprekken architectenregister, losse modules bijvoorbeeld bij BNA-academie; het is mogelijk om per bureau en per deelnemer voor meerdere semesters, gesprekken of modules subsidie aan te vragen.
  • er is subsidie beschikbaar voor mensen die een introductiecursus BIM hebben gevolgd of aan de workshop Intern ondernemerschap deelnemen. 

Hoe vraag ik de subsidie aan? 

Informatie over de aanvraagprocedure staat op de website van Stichting Fonds Architectenbureau. Ook vind je hier een aanvraagformulier en toelichting. De aanvraag stuur je per post op. Na ontvangst wordt de aanvraag gecontroleerd. Je krijgt eventueel dan ook advies wat nog moet worden aangevuld om de subsidie te kunnen verkrijgen. Bij twijfel: stuur de aanvraag in om in ieder geval kans te maken. 

Het advies om de aanvraag vóór 10 maart in te dienen, geldt voor zowel afgeronde als huidige activiteiten, zoals het lopende semester bij de PEP.De uiterste deadline voor het aanvragen is later. Maar na 10 maart geldt het principe ‘op is op’ en is er geen garantie dat je aanvraag kan worden gehonoreerd. 

Meer informatie

De website van SFA biedt meer informatie over de beroepservaringsperiode, BIM en de workshop intern ondernemerschap.
Heb je vragen? Mail of bel gerust met Stichting Fonds Architectenbureaus!
E-mail info@sfa-architecten.nl telefoon 06 10 800 747. 

Robert Wonnink
Bestuurder CNV Vakmensen 
M. 06 5186 4265
E. r.wonnink@cnvvakmensen.nl

P.S. Hoe staat ons land er volgens jou voor? Waar maak jij je druk over en welke oplossingen zie jij? Meld je snel aan voor een van de bijeenkomsten in jouw regio: www.cnvvakmensen.nl/destaatvannederland

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid