Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Akkoord loonsverhoging cao Architecten

CNV Vakmensen heeft een akkoord bereikt met BNA over de loonsverhoging voor de resterende cao-periode. In juli en januari zullen de salarissen en salaristabellen structureel met een procent worden verhoogd.

Loonsverhoging

Eind 2017 is er een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor de periode van twee jaar (1 maart 2017 – 28 februari 2019). Over de loonsverhoging is er toen de volgende afspraak gemaakt:
  • per 1 juli 2017 worden de salarissen met 23 euro per maand verhoogd (gemiddeld 0,75 procent);
  • per 1 januari 2018 worden de salarissen met een procent verhoogd;
  • in het eerste kwartaal van 2018 onderhandelen cao-partijen over een mogelijke loonsverhoging voor de resterende cao-periode.
Met de BNA is er een akkoord bereikt over de loonsverhoging voor de resterende cao periode. Per 1 juli 2018 zullen de salarissen met een procent worden verhoogd. Op 1 januari 2019 zullen de salarissen nogmaals met een procent worden verhoogd. De totale loonsverhoging tijdens de looptijd van de cao komt hiermee uit op 3,75 procent.

Stemmen

Het laatste woord is nu aan jou. Wat vind jij van de overeengekomen loonsverhoging van 2 procent? Je kunt digitaal laten weten wat jij van deze loonsverhoging vindt. Dit kan tot uiterlijk vrijdag 30 maart, 15.00 uur. Wil je stemmen maak dan gebruik van deze link.

Reactie CNV Vakmensen

CNV Vakmensen is tevreden over het bereikte akkoord. De gemiddelde cao-loonstijging voor particulier bedrijven ligt op dit moment rond de 1,9 procent. Een loonsverhoging van 2 procent voor de resterende cao-periode komt hiermee net boven de gemiddelde cao-loonstijging uit. Wij leggen dit akkoord dan ook met een positief stemadvies aan jullie voor.

Is jouw collega nog geen lid van CNV Vakmensen, meld hem of haar dan snel aan. Als jij een nieuw lid werft ontvang je een cadeaubon ter waarde van 12,50 euro. Nieuwe leden ontvangen de eerste zes maanden 50% korting.

Robert Wonnink
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 86 42 65
E: r.wonnink@cnvvakmensen.nl


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid