Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Leden stemmen in met Cao Arcadis

Een meerderheid van de leden van CNV Vakmensen heeft ingestemd met de Cao Arcadis. Ook bij FNV en De Unie hebben de leden ingestemd. Hiermee is de Cao Arcadis definitief.

Uitslag stemming

De afgelopen weken konden de leden van de vakbonden (CNV Vakmensen, FNV en De Unie) stemmen over het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao. Uit de ledenraadpleging bij CNV Vakmensen is gebleken dat 77% van de leden heeft ingestemd. Eerder waren de leden van De Unie al akkoord gegaan. Vorige week maandag heeft ook FNV aangegeven dat een meerderheid van de leden bij hen heeft ingestemd. Daarmee is de Cao Arcadis definitief afgerond.

Reactie leden CNV Vakmensen

Hoewel een meerderheid van de leden ingestemd heeft, hebben een aantal leden ook een toelichting gegeven bij hun stem. Een veel gehoorde uiting had te maken met de afspraken over demotie. Demotie zou niet iets definitiefs moeten zijn of maar eenmalig mogen plaatsvinden. Een ander veel gehoord geluid had betrekking op de versobering van de PVA.

Cao Arcadis

Nu de leden bij de vakbonden CNV Vakmensen, FNV en De Unie in meerderheid hebben ingestemd, is de Cao Arcadis definitief. Dit betekent een structurele loonsverhoging van 1,7% per 1 mei 2018 en een eenmalige uitkering van 150 euro in de maand december. De vakbondscontributie kan weer fiscaal vriendelijk verrekend worden bij Arcadis. In 2018 zal een paritaire werkgroep bij Arcadis onderzoek doen naar duurzame inzetbaarheid.

Robert Wonnink
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 86 42 65
E: r.wonnink@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid