Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Kom jij de sectorraad diensten versterken

Ruim een jaar geleden zijn we gestart met de sectorraden binnen CNV Vakmensen. Wil jij weten wat we allemaal gedaan hebben en belangrijker, wil je meedenken over de toekomst? Dan zoeken we jou!

Wat doet de sectorraad diensten
Graag geven we je een kijkje in de keuken. We zijn als kaderleden in de sectordiensten met van alles bezig geweest. De eerste periode bestond voornamelijk uit kennismaken en bedenken wat we met elkaar te doen hebben. Al vrij snel kwam toen in het najaar het arbeidsvoorwaardenbeleid van de sector diensten voor 2017 op de agenda. We hebben samen met sectorbestuurder Sandra Hendriks en beleidsadviseur Maarten Raaijmakers bepaald waar de onderhandelaars in 2017 tijdens het cao-overleg de nadruk op moeten leggen. Ook staan elke vergadering, de sectorraad vergadert ongeveer 5 keer per jaar, de stukken van de bondsraad op de agenda. Op die manier geven we als sector belangrijke input op de besluitvorming in het hoogste orgaan van onze vereniging. Met name de koers van de organisatie en de belangrijke projecten van CNV Vakmensen worden hier bepaald.

Voor 2017 hebben we ook een eigen agenda gemaakt voor de sectorraad. Kennis en ervaringen delen, spelen hierbij een belangrijke rol, maar ook discussie over onderwerpen als flex, zzp en pensioen. Verder willen we ook gaan bespreken hoe we als CNV meer zichtbaar kunnen worden op de werkvloer, en op welke wijze we ook interessant blijven voor medewerkers die bijvoorbeeld niet onder een cao vallen. Kortom, als sectorraad vormen we een belangrijk orgaan binnen de bond en staan we middenin veel actuele discussies. We hebben in april jongstleden ook een scholingsdag gehad, waar we op een inspirerende wijze van elkaar én meer over het CNV hebben geleerd. 

"In de sectorraad bespreken we met een groep mensen uit allerlei verschillende branches, bijvoorbeeld, de schoonmaak, de beveiliging, maar ook de banken, uitzendkrachten, adviseurs belangrijke onderwerpen rondom werk. Dat is leerzaam maar ook erg leuk om te doen! Theo Sikkema, voorzitter sectorraad diensten" 

Nieuwe leden gezocht
We zijn begonnen met 18 sectorraadsleden maar door verschillende omstandigheden, gaan er na de zomer een paar tegelijk weg. Dat is super jammer maar het biedt ons wel de kans om weer nieuwe input en mensen aan te boren. 

Wie zoeken we
Om die reden zijn we dus op zoek naar jou! Want als je werkzaam bent in de sector diensten, dus bijvoorbeeld in de ICT, in de schoonmaak, bij een bank of verzekeraars of in de beveiliging, dan spreken we je graag. 

Wat ga je doen als sectorraadslid
Iedereen kan lid worden van de sectorraad, als je lid bent van het CNV en werkzaam bent in de sector diensten. Je krijgt deze mail omdat je volgens onze gegevens werkzaam in de sector diensten bent. We hebben ook een profiel gemaakt (klik hier), zodat je weet waar je aan begint en wat er ongeveer van je verwacht wordt. Het is namelijk wel de bedoeling dat je bij de vergaderingen aanwezig bent en uiteraard ook een actieve bijdrage levert.

Wil je meer weten over de sectorraad dan kun je ook eens kijken op de webpagina van de sectorraad diensten: https://www.cnvvakmensen.nl/wie-we-zijn/raden/sectorraad-diensten 

Heb je interesse?
Lijkt het je leuk om deel uit te gaan maken van de sectorraad diensten, meld je dan aan bij mijn secretaresse Erna Peters, e.peters@cnvvakmensen.nl. Natuurlijk kun je ook even contact met mij opnemen, via onderstaande gegevens, als je meer wilt weten over het sectorlidmaatschap.

Ik, of een van de sectorraadsleden, neemt na je aanmelding contact op om kennis te maken en samen te bespreken of je lid kunt worden van de sectorraad.

We hopen op jouw enthousiaste reactie voor 12 juli aanstaande.

 

CNV Vakmensen
Sandra Hendriks-Sneijder
Sectorbestuurder Diensten
M +31 6 10 53 95 20
E s.hendriks@cnvvakmensen.nl

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid