Uitzendkracht of vaste kracht in de bouw

Weet jij het verschil?

Heb jij als uitzendkracht dezelfde rechten als een vaste kracht bij een bouwbedrijf? Grotendeels wel. Je kunt het precies nalezen in bijlage 7.2 van de cao Bouw en Infra. Denk bijvoorbeeld aan het garantieloon, prestatietoeslag en vakantiegeld. Maar er zijn meer bepalingen uit jouw cao, waar je als uitzendkracht je voordeel mee kunt doen. Benieuwd hoe het zit? Neem dan contact op met een vakbondsconsulent in jouw regio of bekijk de informatie op deze pagina.

Contact jouw bouwconsulent uit de regio

Maak een afspraak bij jou in de buurt met een van onze bouwconsulenten voor een gesprek over jouw werk als uitzendkracht of vaste kracht.

 • Lokaal georiënteerd
 • Betrouwbaar
 • Deskundig
 • Ervaren

Uitzendkracht en transitievergoeding

Een transitievergoeding is een soort ontslagvergoeding dat het uitzendbureau aan jou betaalt als je in loondienst werkt én jouw contract niet wordt verlengd of als je ontslagen wordt. Weet hoe het zit:

 1. Krijg je ontslag of word je contract niet verlengd?
  Voor iedere dag dat je in dienst bent geweest kun jij een transitievergoeding krijgen. En ja dit geldt ook voor jou als uitzendkracht!
 2. Ook als je ziek bent?
  Ja dan ook! Word je tijdelijk contract niet verlengd of krijg je na 2 jaar ziekte ontslag, ook dan heb je mogelijk recht op een transitievergoeding.
 3. Kom je er niet uit met het uitzendbureau?
  Dan moet jouw zaak binnen 3 maanden na het einde van je contract bij de kantonrechter zijn. Ben je te laat, dan krijg je de transitievergoeding niet!
 4. Neem je zelf ontslag?
  Dan heb je geen recht op een transitievergoeding.

Uitzendwerk in de Bouw en Infra

Werk je als uitzendkracht bij een bouwbedrijf? Dan heb je recht op hetzelfde loon als een werknemer in vaste dienst die hetzelfde werk doet. Voor jou gelden ook dezelfde toeslagen, vergoedingen en werktijden. Dat is zo geregeld in de cao’s voor Uitzendkrachten en de cao Bouw & Infra.

Publicatie over Uitzendwerk in de Bouw en Infra

Waarom deze publicatie? Bij uitzendwerk in de Bouw & Infra geldt altijd een aantal regels uit de cao. Dit is geregeld in de ABU- en de NBBU-cao voor Uitzendkrachten en in de cao Bouw & Infra. Deze publicatie maakt duidelijk welke cao-regels dit precies zijn.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

Jouw gegevens
Error
None
Error
None