Direct contact
030 - 75 11 051

CNV Zelfstandigen
Modelovereenkomsten: hoe werkt dat?

De meest gestelde vragen

De vragen die regelmatig aan de experts van CNV Zelfstandigen gesteld worden:

  • Is het verplicht om met een modelovereenkomst te werken?
  • Moet ik nu bij elke opdracht een modelovereenkomst laten tekenen? Ook bij dezelfde opdrachtgever?
  • Voor mijn situatie is er geen modelovereenkomst, maar ik wil wel zekerheid. Kan ik zelf een overeenkomst voorleggen aan de Belastingdienst?
  • Kan ik de modelovereenkomst aanpassen aan mijn eigen situatie?
  • Wat kan ik als zzp-er verwachten bij een controle van de Belastingdienst?
  • Moet ik voor elke klus en voor allerlei verschillende klussen opnieuw een overeenkomst opstellen en laten beoordelen?
  • Hoelang mag ik als zzp-er zonder onderbreking maximaal voor 1 opdrachtgever werken?

Meest gestelde vragen

De meeste antwoorden op bovenstaande vragen kun je terug vinden op de pagina met veel gestelde vragen van de Belastingdienst. Op de site van de Belastingdienst staan ook veel goedgekeurde modelovereenkomsten die je kunt gebruiken.

Ga naar de website van Belastingdienst

Teken niet zomaar iets

We komen ook vaak tegen dat opdrachtgevers modelovereenkomsten neerleggen bij jou als zelfstandige. Teken die niet zomaar, maar laat die controleren. Je kunt een modelovereenkomst voorleggen aan onze juridische afdeling. Heb je verder nog vragen nadat je de site van de Belastingdienst hebt gelezen, neem dan contact met ons op. Mail dan gerust naar cnvzelfstandigen@cnvvakmensen.nl
Wij helpen je graag verder.

 

Algemene voorwaarden

Het is verstandig om als zelfstandige algemene voorwaarden op te stellen. In deze algemene voorwaarden kun je alles schriftelijk vastleggen wat van toepassing is op de overeenkomst die jij sluit met jouw opdrachtgever. Denk aan zaken als aansprakelijkheid, betalingstermijn, eigendomsvoorbehoud en garantie. Deze algemene voorwaarden kun je schriftelijk of digitaal meesturen met bijvoorbeeld een offerte of een opdrachtbevestiging. Dan is het vooraf altijd helder onder welke voorwaarden jij werkt en mochten er achteraf problemen ontstaan, dan kun je met je opdrachtgever de algemene voorwaarden erbij pakken om te kijken hoe je die problemen kunt oplossen.

Het is wel verstandig om een jurist te laten kijken naar jouw algemene voorwaarden. Dan weet je zeker dat deze voldoen. Ook kun je door onze jurist algemene voorwaarden op laten stellen. Advies of ondersteuning nodig? Neem dan contact met ons op en onze juristen helpen je tegen een voordelig uurtarief graag verder. Vooraf krijg je een duidelijk kostenoverzicht, dus nooit verrassingen achteraf!

Veel informatie over het opstellen van algemene voorwaarden kun je vinden op het ondernemersplein.nl.


Ga naar het ondernemersplein.nl