Al het nieuws

Uitnodiging digitale ledenvergadering Lefier

De bestuurder van Lefier heeft de deur definitief dichtgegooid. Althans zo lijkt. Zij wenst niet langer een passend en goed Sociaal Plan af te sluiten met ons. Ons zijn dan de leden van CNV Vakmensen en FNV Bouwen & Wonen bij Lefier. Daar vinden wij als onderhandelaars alles van. En willen met jullie in gesprek over welke opties er zijn, inclusief de mogelijkheid van acties.

Ons verhaal
In bijgaande gezamenlijke nieuwsbrief kunnen jullie lezen hoe wij het verloop van het overleg en de onderhandelingen hebben ervaren. Het is ons verhaal. Als de ondernemingsraad in een recent nieuwsbericht stelt dat zij partijen (bestuurder-vakbonden) heeft gevraagd weer met elkaar te onderhandelen, dan klopt dat als een bus. Wat de OR er niet bij vermeld is dat de vakbonden zich daartoe bereid hebben verklaard. Dat er dan toch niet verder wordt onderhandeld kan dan alleen maar worden uitgelegd als dat de bestuurder hiertoe niet bereid was. De OR liegt niet, maar vertelt niet het hele verhaal, zoals ook Elles Dost de ontstane situatie in zijn geheel wijt aan die ‘vermaledijde’ vakbonden. Tja…..

Uitnodiging ledenbijeenkomst
Sabine de Vriend en ik kunnen ons voorstellen dat jullie vragen hebben, opmerking willen maken, misschien ook wel in actie willen komen. Daarvoor is een (helaas digitale) ledenbijeenkomst bij uitstek geschikt. Wij willen dan met jullie de gevolgen doornemen van de opstelling van de bestuurder én de OR. Mét ook mogelijke vervolgstappen, inclusief acties.

Ik nodig jou dan ook van harte uit voor de digitale ledenvergadering op dinsdag 23 november 2021 om 19.30 uur. Aanmelden voor deze vergadering kan tot aanstaande dinsdag tot 12.00 uur via het mailadres van Sabine de Vriend: sabine.devriend@fnv.nl

Reacties
Zoals altijd zijn die van harte welkom. Zeker als je niet mee kunt doen dinsdagavond. Reageren kan door een sms, whatsapp, e-mail of gewoon even bellen.

Emiel Peper (bestuurder)
E aem.peper@cnvvakmensen.nl / M (06) 2343 2081

Downloads