Stem over het sociaal plan Elkien

Op 2 februari, hebben wij elkaar gesproken tijdens de personeelsbijeenkomst voorlichting Sociaal Plan Elkien. Tijdens die bijeenkomst hebben mijn FNV collega en ik een toelichting gegeven op hetgeen tot dan was afgesproken. Tijdens de bijeenkomst bleek er vanuit een groep leden dat er een wens was om nog iets in het sociaal plan op te nemen i.v.m. de reistijdcompensatie.

Sindsdien is er overleg geweest tussen Elkien en de vakbonden.

Onderstaand artikel is opgenomen in het sociaal plan:

6.3. Reistijdcompensatie
Aan medewerkers die als gevolg van de reorganisatie op een andere locatie hun arbeid moeten verrichten en waardoor een langere reistijd (woon-werkverkeer) ontstaat dan in de situatie voor de reorganisatie, wordt deze extra reistijd vanaf 30 minuten (enkele reis) gecompenseerd in tijd. Medewerkers kunnen deze tijd in overleg met leidinggevende opnemen in (vrije)tijd. De extra reistijd wordt berekend als extra reistijd per auto van woning naar werk met Google-maps als programma dat de reistijd berekent.
De medewerker kan gebruik maken van deze regeling gedurende een maximale looptijd van 6 maanden vanaf de eerste werkdag op de nieuwe locatie.

Stemmen

Het sociaal plan ligt dus nu opnieuw voor. En wij verzoeken je je stem uit te brengen op dit sociaal plan. Dat kan in antwoord op deze mail. In de mail hoeft niet meer te staan dan: ik ga akkoord of ik ga niet akkoord.

Als de meerderheid akkoord is dan hebben wij een officieel akkoord. Dan zal het plan netjes opgemaakt worden in een PDF-bestand en kan het getekend worden door zowel de vakbonden als de werkgever.

Vragen?

Deze week ben ik vrij. Mochten er vragen zijn, mail die dan en ik zal ze maandagochtend 6 maart beantwoorden. Ik zal de stemming dan ook openhouden tot maandag 6 maart 2023 uiterlijk 10.30 uur.

Saskia Spaargaren, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5144 3597 / E s.spaargaren@cnvvakmensen.nl

Downloads