Nieuws vanuit de sector Afbouw

Hoe gaat het met jou? Ik snap dat je deze vraag niet direct kunt beantwoorden, maar ik ben er wel benieuwd naar. Want in de huidige 1,5 meter samenleving, zal het voor jou niet meevallen om op een gezonde manier je vak uit te kunnen oefenen. Vandaar dat ik de vraag stel.

Mocht jij er iets over kwijt willen, aan het eind van de nieuwsbrief zie je mijn gegevens, zodat jij mij kunt laten weten hoe het gaat. Ik ben er oprecht benieuwd naar, daar gezondheid het belangrijkste is!

Berichten
Zo langzamerhand bereiken mij berichten dat er zorgen zijn voor het najaar en 2021 als het gaat om werkaanbod. Architecten schijnen projecten langer vast te houden, omdat huizen binnen die projecten minder snel verkocht worden. Daardoor komt de bouw op den duur wellicht in de problemen, waardoor de afbouw in een later stadium ook geraakt kan worden.

Algemeen Verbindend Verklaring CAO
Partijen zijn in afwachting van het ministerie of men de cao wil AVV-en; voor iedereen van toepassing wil laten verklaren. Hoe eerder dat is, hoe eerder iedereen zich aan de nieuwe afspraken moet houden. Vandaar dat we met spanning uitkijken naar nieuws. Zodra ik meer weet laat, zal ik het jullie laten weten.

Tot slot
Omdat ik niet weet welk vak jij uitoefent, zet ik het toch maar in deze brief. Savantis heeft met de sector een nieuw vakboek voor Stukadoorstechniken ontwikkeld. Mocht je dus Stukadoor zijn, dan is dit misschien iets voor jou.

Het boek is niet goedkoop, normaal kost het 145 euro, maar voor leden van CNV Vakmensen biedt Savantis het boek met 20% aan. Leerling stukadoors krijgen zelfs 30% korting. Ik besef dat het dan nog een heel bedrag is, maar voor de vakmannen en vakvrouwen is het eigenlijk een boek wat in je bezit moet zijn.

Roel van Dijk,
Bestuurder CNV Vakmensen
M. 06-5338 4473
E. r.vandijk@cnvvakmensen.nl

Hieronder tref je als stukadoor nog wat extra informatie:

Het vakboek Stukadoortechnieken met 20% korting voor CNV Vakmensen-leden

Het stukadoorsvak is aan flinke veranderingen onderhevig geweest. Daarom hebben Savantis en zeven redactieleden uit de sector Afbouw de afgelopen maanden hard gewerkt aan de herziening van het vakboek Stukadoortechnieken. Woensdag 3 juni is het boek online gelanceerd door Savantis en het boek is nu exclusief voor CNV Vakmensen-leden te bestellen met 20% korting in de webshop van Savantis.

Het naslagwerk voor elke stukadoor
Stukadoortechnieken beschrijft de basis van het stukadoorsvak en is daarmee een leidraad voor aankomende én ervaren stukadoors. Van het berapen en afwerken van een wand tot het herstellen van decoratief lijstwerk en het aanbrengen van thermische gevelisolatie. Het volledig herziene vakboek Stukadoortechnieken bevat een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheden waar een stukadoor mee te maken krijgt. Het gehele proces wordt in dit boek beschreven. Zo is er ook aandacht voor het werken met de juiste gereedschappen, hulpmiddelen en de voorbehandeling. 

Nu met 20% korting voor leden van CNV Vakmensen
Bestel nu uw nieuwe vakboek Stukadoortechnieken met korting. Exclusief voor CNV Vakmensen-leden geldt een korting van 20% tot 31 december 2020. Het vakboek Stukadoortechnieken is te bestellen in de webshop van Savantis. Maak gebruik van de kortingscode SKNCNVV20%-2020 en ontvang 20% korting op het vakboek.