Cao Afbouw

Afgelopen donderdag heeft CNV Vakmensen het verlossende bericht gekregen voor wat betreft jouw cao. Ook werkgevers stemmen in met het principe-akkoord. Daardoor gaat de cao met onmiddellijke ingang in.
Dit houdt in dat jij, mits je werkgever lid is van de NOA, per 1 mei 2020 een loonsverhoging van 3% ontvangt. Per 1 januari 2021 komt daar nog eens 3% bij.
Is je werkgever geen lid van de NOA, dan is hij nog niet gebonden aan de afspraak. Dan moet hij het betalen zodra de cao Algemeen Verbindend Verklaring (AVV) is. De procedure voor de AVV is inmiddels in werking gezet, daar alles al klaar lag om te verzenden. Zodra de AVV afgegeven is, laat ik dat weten, zodat ook werkgevers die geen lid zijn van NOA de cao toe moeten passen.

Behalve een loonsverhoging bevat het akkoord ook afspraken over korter werken voor oudere werknemers, ook wel de 80-90-100-regeling genoemd, vroegpensioen voor zware beroepen en duurzame inzetbaarheid.

CNV Vakmensen is verheugd je dit te kunnen melden. In een tijd waarin gezondheid het grootste goed is, is daarnaast een goede cao voor jou van essentieel belang. Jij bent nog dagelijks aan het werk, misschien wel onder omstandigheden die soms vraagtekens oproepen, dus jij verdient het dat er een goede cao voor jou is.
Mocht je er over van gedachte willen wisselen of je hebt andere vragen omtrent jouw situatie, mail of benader me via jeachterban.nl/afbouw

Werkgevers geven ook aan dat dit een van de redenen is waarom ze juist in deze tijd instemmen met een nieuwe cao. Jij wordt beloond, omdat jij doorwerkt in deze barre tijd.

Zodra het nieuwe boekje er is, ontvang jij deze van CNV Vakmensen. Uiteraard zorgen we er voor dat hij ook digitaal beschikbaar komt, zodat jij inzage hebt in jouw cao.

Voor nu, sterkte gewenst in deze bijzondere tijd, maar bovenal gezondheid voor jou en allen die je lief en dierbaar zijn.

CNV Vakmensen
Roel van Dijk
Bestuurder
M: r.vandijk@cnvvakmensen.nl  
T: 06-533844673