Afbouw: nieuwe cao en verhuizing

Het aftellen is begonnen. CNV Vakmensen hoopt binnenkort te kunnen melden dat er een onderhandelingsresultaat ligt binnen de afbouw.

Onderhandelingen

De afgelopen weken hebben partijen elkaar diverse malen gesproken. Zaken als zwaar werk en de 80/90/100%  regeling hebben we aan de orde gehad, waarbij we bijna tot in detail gesproken hebben hoe de regeling er uit moet zien, hoe de financiering tot stand komt en wie er gebruik van mag maken.  Uiteraard is er meer besproken maar deze twee onderwerpen zijn vanuit de leden naar voren gekomen om zwaar op in te zetten.
Dat heeft CNV Vakmensen uiteraard gedaan en gezegd moet worden dat werkgevers daar ontvankelijk voor zijn. Ook werkgevers willen dat hun personeel gezond de eindstreep haalt.

Loon

We zijn bijna zover dat we het over het loon en dergelijke gaan hebben. Als beide partijen, werkgevers en werknemers elkaar op dat onderwerp ook vinden, dan kunnen we afronden en tot een resultaat komen. Zover is het nu nog niet, maar we hopen nog voor de kerst met goed nieuws te komen. Dat lijkt ver weg maar die 6 weken hebben we nog vol nodig om tot een deal te komen.

Je Achterban verhuist!

Misschien had je er al iets over gehoord. CNV Vakmensen heeft een nieuwe website. Inclusief platform waar je meepraat over de inhoud van je eigen cao. De online community Je Achterban gaat daarmee verdwijnen. En nu is het zo ver. Jouw cao verhuist.

Wat betekent dit voor jou?

Vanaf nu heb je de mogelijkheid om op onze site jouw cao-traject te volgen en mee te praten bij elke fase. Heb je vragen, gewoon een mening of een andere reactie? Dan kan je die ook kwijt op je eigen cao-pagina. Wij geven antwoord, reageren en gaan met jou en je collega’s in gesprek. 

Je Achterban

Natuurlijk kon je bij CNV Vakmensen al meepraten over je cao, namelijk op Je Achterban. Misschien heb je hier wel eens op gekeken of zelfs een account aangemaakt. Je Achterban is de laatste jaren enorm gegroeid. En we moeten meebewegen. Daarom hebben we het onderdeel van de website van CNV Vakmensen laten worden.

Schone lei

We starten met een schone lei. Als jij op Je Achterban al een account had, dan verhuist die niet mee. In de nieuwe omgeving kun je eenvoudig zelf een nieuw account aanmaken. Ga daarvoor naar www.cnvvakmensen.nl. 

Om als lid een account aan te kunnen maken heb je je lidnummer nodig {$USER[external_id]}

Tot slot

Het leek mij goed om jullie toch kort te informeren. Als de trein rijdt, en afspraken zich in rap tempo elkaar opvolgen, schiet een bericht er nog wel eens in. Daarom toch nu dit bericht. We staan wellicht weer aan de vooravond van zwaardere ingrijpen die vanuit de overheid bij ons neer worden gelegd. Iets waar jij ongetwijfeld ook mee te maken krijgt. Zaak is dat we positief blijven en ons werk op een zo goed mogelijke manier kunnen doen. Ik wens jullie daarbij alles toe wat nodig is, zodat het werk door kan gaan, maar bovenal gezondheid in deze roerige tijden.

Roel van Dijk, bestuurder
r.vandijk@cnvvakmensen.nl
06-53384473