Werkgevers hebben geen haast om een nieuwe cao Baksteenindustrie af te sluiten

Woensdag 10 mei heeft de werkgever ons uitgenodigd om weer om tafel te gaan. Hier vroegen ze naar jullie mening en waarom het bod is afgewezen. Wij hebben aangegeven dat leden het loonbod te laag vinden en de vierdaagse werkweek voor ouderen soepeler moet.

Bod werkgevers

Uiteindelijk kwamen ze met een bod van 3,75% in plaats van 3,25%. Wij hebben aangegeven dat wij hiermee niet terug kunnen naar de leden. Het is verschil is te klein.

Woensdagavond 10 mei hebben we nog een informeel overleg gehad met de onderhandelingsdelegatie. Hier hebben wij nogmaals aangegeven dat een ophoging naar 3,75% niet voldoende is. Hier hebben wij verder geen reactie meer op gekregen, tot vrijdag 13 mei. 

Wij kregen een mail:

“Voortbouwend op het op 10 mei jl. gevoerde gesprek over een nieuwe Baksteen cao voor de periode na 1 mei 2023 bericht ik jullie dat KNB ‘achterband-beraad’ gaat houden.

Mede gezien de komende periode waarin enkele vrije dagen (Hemelvaart) kan dat enkele weken nemen. Zodra mogelijk laten wij verder weten.”

De werkgevers gaan terug naar hun achterban en hebben hiervoor weken nodig. Bizar. In hun communicatie geven ze aan graag een cao af te sluiten, maar daar merken wij niks van.

Dinsdag 16 mei hebben wij weer contact gezocht met een werkgever uit de delegatie, om een opening te krijgen. Deze werkgever zou teruggaan naar zijn delegatie om te overleggen. Tot op heden hebben wij niks meer vernomen.

We hadden gehoopt dat we deze week goed nieuws konden brengen, maar helaas was dat een illusie. Mijn FNV-collega is onderweg naar Turkije om te helpen in het aardbevingsgebied. Wij zullen dan ook niet eerder dan 3 juli weer om tafel kunnen met jullie werkgevers.

Aan ons lag het niet om een goede cao af te sluiten.

Oproep

We willen jullie dan ook oproepen om het erover te hebben met je collega’s in de fabrieken en op kantoor. Laat je werkgever in gesprekken weten dat je een goede beloning wenst. Dat je dat waard bent. Dat ook jij boodschappen moet doen. Maak je collega’s lid en zorg dat we sterk staan.

Sluit je aan | Lid worden | CNV Vakmensen

Cao-pagina

Het hele cao-traject is online te volgen en je kunt bij alle fases meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen:

Cao Baksteenindustrie | CNV Vakmensen

Heb je vragen, opmerkingen of wil je graag meedenken, bel of mail mij dan!

Mede namens mijn FNV Collega Celil Coban,

Saskia Spaargaren
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5144 3597
E s.spaargaren@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error