Werkgevers Baksteenindustrie komen met niets naar het overleg

Op dinsdag 7 februari 2023 hebben we de eerste onderhandelingsronde gehad bij de Baksteenindustrie voor een nieuwe cao.

De partijen hebben toelichting gegeven op hun voorstellen en de werkgevers hebben bijna niet inhoudelijk gereageerd op onze voorstellen.

Werkgevers gaven aan dat het moeilijke en onzekere tijden zijn, hoge gasprijzen, oorlog in Oekraïne, stikstofproblematiek, vertraging in de bouwvergunningen etc. Als reactie hierop hebben we aangegeven dat veel werknemers ook erg veel last hebben van de hoge inflatie en gasprijzen.

De werkgevers hebben nauwelijks punten aangedragen of gereageerd op onze voorstellen. De werkgevers gaven aan dat als ze een loonsverhoging geven, er dan er geen ruimte meer is voor andere zaken, zoals duurzame inzetbaarheid. Aan hoeveel loonsverhoging de werkgevers dan denken, wilden ze niet kwijt. Na enkele schorsingen hebben de werkgevers aangegeven terug te gaan naar hun achterban voor overleg, onder andere over maatregelen rondom duurzame inzetbaarheid.

Op 9 maart 2023 zitten we weer bij elkaar en hebben we de volgende onderhandelingsronde.

Meepraten en reageren

Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraag stellen. Ga direct naar de cao-pagina.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat me dat weten!

Saskia Spaargaren
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-51 44 35 97
E  s.spaargaren@cnvvakmensen.nl 

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error