Uitslag spannend na stemming bij Ardagh

Draagvlak voor nieuwe caoklein. Inmiddels is uitslag van de stemming voor de nieuwe cao zowel bij de FNV als CNV bekend. Het is een spannende uitslag. Bij CNV is een krappe meerderheid voor het resultaat, bij FNV kon een meerderheid zich niet vinden in het resultaat en heeft het afgewezen.

Formeel betekent dit voor wat het CNV betreft een meerderheid van de leden voor het resultaat is, wat het mogelijk maakt te tekenen voor een nieuwe cao. Dit is echter geen grote meerderheid, ook bij CNV zijn veel tegenstemmers, net als bij de FNV.

Dit betekent dat er geen groot draagvlak is voor de nieuwe cao.

Redenen om het resultaat af te wijzen zijn het ontbreken van afspraken over verhoging van de reiskostenvergoeding en een aantal leden had liever een hogere loonsverhoging gezien.

Hoe nu verder?

FNV vraagt de directie of deze uitslag voor hen aanleiding is om een beter bod te doen en bonden opnieuw uit te nodigen voor vervolgoverleg. Indien dat het geval is, willen we dit overleg over de vakantie van Celil Coban heen te tillen. Indien de directie geen aanleiding ziet om FNV uit te nodigen zal FNV zich, nadat Celil terug is, met de kaderleden en leden beraden op een eventueel vervolgtraject.

De beste uitkomst is natuurlijk een uitnodiging van  de directie van Ardagh voor vervolgoverleg.

Dat een uiteindelijk akkoord goed valt, is belangrijk voor de motivatie en arbeidsrust bij Ardagh. Het eerste initiatief om in gesprek te komen ligt nu echter bij de FNV omdat zij het resultaat hebben afgewezen.

Zolang niet duidelijk is of dit gesprek plaatsvindt en wat het heeft opgeleverd zal CNV geen vervolgstappen zetten.

Mede namens de kaderleden van FNV en CNV en
collega Iris Van der Veen (die Celil Coban vervangt tijdens zijn vakantie)

Peter Vlaming
Bestuurder CNV Vakmensen

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error