Uitnodiging driekwartstemming voor een goede ENCI-cao

Wij zijn uit onderhandeld. Dat hebben wij je werkgever op 9 november 2022 laten weten. Willen we tot een goede cao komen dan wordt het nu tijd dat we in actie komen. En dat doen we met elkaar.

Hier gaat het om

Na de 3eonderhandelingsronde constateren wij dat verder onderhandelen geen zin meer heeft. Wij constateren dat het verschil tussen wat de werkgever biedt en wat wij vragen onoverbrugbaar groot is. Daarom zijn we uit onderhandeld. Om toch tot een goede cao te komen hebben we jullie steun nodig en zullen we in actie moeten komen. Daarom ontvang je deze uitnodiging voor een driekwartstemming.

Waarvoor voeren we actie

De basis van actie is de voorstellenbrief (zie bijlage) zoals CNV Vakmensen die heeft ingediend bij aanvang van de cao onderhandelingen. Op het stemformulier kun je ook aangeven wat voor jou belangrijke punten zijn die werkgever volgens jou moet inwilligen.

Daarom een driekwartstemming

Volgens de bondsregels moeten we jullie actiebereidheid peilen via een driekwartstemming. Wij doen dat via een digitale stemming. Je kunt je stem uitbrengen tot en met 22 november 2022. Hoe je kunt stemmen lees je verderop in deze brief.

De driekwartstemming is een belangrijke graadmeter voor ons om te bepalen of jullie bereid zijn om in actie te komen, of dat je het aanbod van de directie wel prima vindt. Maar de bondsregels bepalen ook dat minimaal driekwart van de leden die hieraan deelnemen ook voor acties moet stemmen, voordat de vakbond over gaat tot het stellen van een ultimatum aan ENCI en het oproepen tot actie. Wij willen graag horen of jij voor of tegen het stellen van een ultimatum en het voeren van actie bent. Het is dan ook belangrijk dat alle leden hun stem uitbrengen!  

TEAMS-bijeenkomst

Op dinsdagavond 22 november 2022 organiseren wij van 19.30 tot 20.30 uur nog een digitale bijeenkomst via TEAMS. Wij geven dan nog een toelichting, je kunt je vragen stellen en je hebt daarna nog de mogelijkheid om tot 24.00 uur je stem uit te brengen als je dat nog niet gedaan hebt.

Je kunt je aanmelden voor deze bijeenkomst door een e-mailbericht te sturen naar g.vancuijk@cnvvakmensen.nl Je ontvangt dan tijdig een link van ons om in te kunnen loggen.   

Juiste gegevens in ledenadministratie

Uit ontvangen signalen blijkt dat in onze ledenadministratie niet altijd de actuele gegevens waarop jullie bereikbaar zijn staan. Wij willen jullie dan ook vragen om jullie e-mailadres en huidig telefoon/mobiele nummer aan ons door te geven. Je kunt dat doen door een e-mail te sturen naarg.vancuijk@cnvvakmensen.nl

Ben je in de afgelopen jaren verhuisd vermeld dan ook je nieuw woonadres. Na ontvangst controleren wij je gegevens en als het nodig is passen wij deze aan in onze ledenadministratie.

Hoe kun je je stem uitbrengen?

Je stem uitbrengen kun je hier: Klik hier om meteen digitaal jouw stem uit te brengen 

Ontvang je deze nieuwsbrief uitsluitend per post, dan kan je digitaal stemmen door in je browser in te typen: bit.ly/3hNhzEW


Stem uiterlijk dinsdag 22 november 2022!

We gaan er vanuit jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Heb je verdere vragen? Stel die dan via g.vancuijk@cnvvakmensen.nl

Gerard van Cuijk
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20134089
E:  g.vancuijk@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error