Uitkomst statutaire stemming en hoe nu verder met cao Kalkzandsteen

Tot gisteren konden jullie stemmen over of we een ultimatum zouden versturen aan de werkgever in aanloop naar mogelijk acties om een beter cao-resultaat te bereiken.
Nu de stemming is gesloten hebben we de balans opgemaakt en is de conclusie dat bijna 40 procent van de leden gestemd. De benodigde driekwart van de leden die voor het stellen van een ultimatum moest zijn hebben we niet gehaald. Ruim 84 procent van de leden heeft zich tegen het stellen van een dergelijk ultimatum uitgesproken. 

De keuze die nu gemaakt moet worden is of we de cao alsnog gaan ondertekenen ondanks de eerdere afwijzing van het onderhandelingsresultaat. De marktsituatie is door de werkgevers nogmaals toegelicht aan jullie en ik ben ervan overtuigd dat dit het maximaal haalbare is wat we onder deze omstandigheden hebben kunnen bereiken. Dat betekent wel, dat als het straks weer beter gaat in de sector en er wordt weer flink gebouwd en jullie werken je drieslagen in de rondte dat de werkgevers daar dan ook oog voor moeten hebben. De opmerkingen die jullie nu hebben gemaakt zal ik dan ook meenemen naar de volgende cao-onderhandelingen. 

Hoe nu verder?
Deze situatie moet een leer zijn voor ons allemaal. Als bestuurder gaan ik nadenken hoe we jou en jouw collega’s beter kunnen aansluiten bij processen als deze. Als je daarbij ideeën hebt, laat het ons dan vooral weten, JIJ bent de vakbond! Wij zijn ervan overtuigd dat we de sector beter en mooier kunnen maken, dit kan echter alleen wanneer we samenwerken. Verandering komt niet vanzelf, verandering komt niet door ontevreden te zijn. Verandering komt wanneer we er gezamenlijk de schouders onder zetten, alleen samen staan we sterker.

Zoals gezegd is het uiteindelijk aan de leden om een keuze te maken hoe we dit cao-proces afronden. Breng dus je stem uit en laat weten of je de voorgestelde keuze steunt!

Vriendelijke groet, 

Hank Oomkes
Onderhandelaar CNV Vakmensen

m: 06 5160 2057
e: h.oomkes@cnvvakmensen.nl