Stem over eindbod Libbey

Libbey heeft aan CNV Vakmensen een eindbod gedaan voor een nieuwe cao. Wij leggen dit eindbod nu ter stemming aan jullie voor.

Afwijzing

De cao-onderhandelingen hebben enige tijd geleden geleid tot een onderhandelingsresultaat. De leden hebben dit resultaat toen verworpen. De reden daarvoor was dat de leden de loonsverhoging te laag vonden. Tevens vielen veel mensen over het feit dat de vergoeding van € 30 voor de ziektekosten voor de helft voor de sportschool ingezet kon worden.

Je kunt het afgewezen cao resultaathier nog eens nalezen:

Opnieuw onderhandelen

Inmiddels is er opnieuw onderhandeld met Libbey. Dit heeft niet tot een cao-resultaat geleid.
Libbey heeft de bonden onderstaande eindbod gedaan. Dit wil zeggen dat Libbey een bod gedaan heeft en aangegeven heeft daar niet verder over te onderhandelen.

Eindbod

De belangrijkste onderdelen uit het eindbod zijn de looptijd en het loon.

Looptijd
Een looptijd overeen te komen van 17 maanden (van 1-8-2021 tot 1-1-2023)

Loonontwikkeling/periodieken en loonschalen

  • 5% salarisverhoging met ingang van 1 januari 2022 of €140,-- bruto verhoging per maand ; hier moet collectief een keuze in gemaakt worden
  • Onder voorbehoud: € 350,-- bruto (op basis van een fulltime salaris en bij een parttime salaris naar rato) eenmalige uitkering voor de periode van augustus t/m december 2021, met uitbetaling in de maand december 2021

Realiseer je bij de vergelijking van dit eindbod met het vorige afgewezen cao-resultaat dat het eindbod een looptijd heeft van 17 maanden en dat het eerdere resultaat een looptijd had van 12 maanden. De complete tekst van het eindbod tref je in de bijlage bij deze nieuwsbrief.

Stemmen

Je kunt tot 20 januari voor of tegen het eindbod stemmen. Als je voor stemt dan vragen we je ook om een voorkeur aan te geven voor de 5% of voor de € 140.

Je kunt stemmen door HIER te klikken.

Vragen

Vragen kun je hier op de cao-pagina stellen. Je kunt hier ook opmerkingen plaatsen of reageren op anderen. Of één van de CNV kaderleden benaderen. Dit zijn Rob Spruyt, Arnoud Bakker, Dennis van Zanten, Steven de Jong en Jan van Loopik. Of hier op de cao-pagina

Agostino Di Giacomo Russo
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 478 26 875
E: a.digiacomorusso@cnvvakmensen.nl