Onderhandelingsresultaat Betonproductenindustrie: stem nu!

Op dinsdag 16 januari hebben wij een onderhandelingsakkoord bereikt. Graag horen wij dan ook of je instemt met dit resultaat. In deze nieuwsbrief staat de samenvatting hiervan en in de bijlage het volledige onderhandelingsakkoord.

De belangrijkste afspraken in het kort

  • Per 1 februari 2024 worden de schaalsalarissen en de feitelijke salarissen bij een voltijd dienstverband met 2% en vervolgens met € 75 per maand verhoogd
  • Alle werknemers krijgen structureel 2 bovenwettelijke verlofdagen erbij (deze dagen samen hebben een waarde van 0,84% ).
  • Reiskosten worden verhoogd van € 0,21 per kilometer naar € 0,23 per kilometer over maximaal 30 kilometer enkele reis per dag.
  • Geboorteverlof; werkgever vult 5 weken 30% aan naar 100%, tot het maximum van het SV-loon.
  • Er zal voor alle stagiairs een stagevergoeding zijn van minimaal €300,- .

De tekst van het onderhandelingsakkoord is toegevoegd als bijlage.

Voorbeelden salarisverhoging

Schaal 1 met een salaris van € 2240,-:

Een structurele verhoging van 2% + structureel €75,- + €18,8 (waarde 2 vakantiedagen)= €2378,6.
Dit heeft een waarde van een loonsverhoging van 6,1%. In de praktijk betreft dit een salaris van €2359,8 + 2 vakantiedagen.

Schaal 3 met een salaris van € 2499,-:

Een structurele verhoging van 2% + structureel €75,- + €21 (waarde 2 vakantiedagen)= €2645,-.
Dit levert een verhoging op van 5,8%. In de praktijk betreft dit een salaris van €2624,- + 2 vakantiedagen.

Schaal 5 met een salaris van €2794,-:

Een structurele verhoging van 2% + structureel €75,- + €23,47 (waarde 2 vakantiedagen)= €2948,3. Dit levert een verhoging op van 5,5%. In de praktijk betreft dit een salaris van €2924,8 + 2 vakantiedagen.

Advies aan CNV Leden

CNV Vakmensen geeft een positief stemadvies aan de leden.

Ons eerste voorstel was weliswaar een loonsverhoging van 8%. Gezien de moeilijke situatie in de betonproductenbranche en de salarisverhogingen in de vorige cao zijn wij tevreden met dit onderhandelingsresultaat. Daarnaast is er sprake van een aanvulling op het geboorteverlof en is er een verplichte stagevergoeding.

Gevolgen uitbrengen stem

Er zijn twee mogelijkheden: Stemmen voor of tegen.

Gevolgen stem voor
Als het merendeel instemt met het onderhandelingsresultaat dan betekent dit dat wij de cao zullen ondertekenen. De mening van de leden zijn immers leidend.

Gevolgen stem tegen
Als het merendeel van de leden tegen de cao stemt dan komt er geen cao tot stand. Dit betekent dan ook dat de afspraken uit de huidige cao blijven gelden, en er geen nieuwe afspraken komen. Het is belangrijk om te weten dat het onzeker is wanneer er dan wel een nieuwe cao zal komen.

Stem uitbrengen

Klik hier om te stemmen!
Jullie kunnen stemmen t/m maandag 6 februari 2024.

Whatsapp groep BPI

Wil je up to date blijven over de ontwikkelingen bij de BPI over de cao? Meld je aan voor de BPI whatsapp groep! WhatsApp mij op 0681920379 en ik voeg je toe.
Dit zal mij en CNV Vakmensen helpen om jullie te kunnen vertegenwoordigen en snel te kunnen schakelen. Ook is het prettig om elkaar snel op de hoogte te kunnen houden bij eventuele ontwikkelingen.

Cao-online, vragen en opmerkingen                                                                      

Op de cao-pagina kun je ook alles op de voet volgen en daar kan ook iedereen meepraten over de cao, vragen stellen of iets aan de orde brengen. Dit is ook voor je collega’s die (nog) geen lid zijn maar wel een mening hebben over de cao en willen meepraten. Meer informatie over de cao BPI kun je vinden op jouw cao-pagina.
Heb je nog vragen, opmerkingen, laat het ons weten!

Maak je collega lid

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken, zoals een nog niet georganiseerde collega. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar CNV leden werven.

Sluit je aan | Lid worden | CNV Vakmensen - Vakmensen | CNV Vakmensen

Met vriendelijke groet,

Tossif Alvi, bestuurder CNV Vakmensen
t.alvi@cnvvakmensen.nl
06 81 920 379

 

 

Wil je reageren op dit bericht?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error