Nieuwe cao voor de Baksteenindustrie in de maak en we hebben jou nodig!

Allereerst wensen we jullie een gelukkig en gezond 2023. Laten we er samen voor zorgen dat we in het komende jaar een goede cao voor elkaar krijgen.

De cao Baksteenindustrie verloopt per 1 mei 2023. De eerste onderhandelingen met jullie werkgever vinden plaats op 7 februari 2023. Om te kunnen onderhandelen, zullen er punten op tafel moeten komen waar we ons sterk voor gaan maken. Denk aan loon, opleiding, gezondheid, mantelzorg, ouderenregelingen, regeling voor jonge vaders en moeders, reiskosten en ga maar door. Wat vind jij belangrijk? Geef dat aan mij door!

Voortgang cao

In de vorige cao zijn er afspraken gemaakt om een werkgroep te vormen om aanbevelingen en adviezen voor te bereiden met betrekking tot duurzame inzetbaarheid. Deze werkgroep heeft een aantal keren overleg gehad en zaken uitgezocht. Echt concrete aanbevelingen zijn er nu nog niet, maar zodra die er zijn, zijn ze wellicht goed om mee te nemen richting de cao-tafel.

Woensdag 11 januari 2023 krijgen jullie een concept voorstellenbrief gemaild. Dan kunnen jullie stemmen tot uiterlijk 20 januari 2023 en dan gaan we daarna aan de slag. Wil je betrokken zijn bij de cao-onderhandelingen, laat mij het dan weten. Dit kan door middel van een Whatsapp groep om even met elkaar te sparren of intensiever om mee te gaan naar de onderhandelingen.

Lid worden

Heb je nog collega’s die geen lid zijn, dan hebben we nu een mooi aanbod. Nieuwe leden betalen de eerste maanden in totaal € 20,23 en jij als lid krijgt per elk aangebracht lid een bon van 20 euro. Samen staan we sterker en maken we een mooiere cao, klik HIER voor de aanmeldpagina.

Meepraten en reageren

Wij organiseren, als er behoefte is, graag een bijeenkomst op jullie bedrijf om van gedachten te wisselen over de input en de voorstellen richting de werkgevers.

Daarvoor kan je mij bellen op 06 51 44 35 97. Ook als je persoonlijk input wilt geven, dan graag ook even bellen of een mail sturen s.spaargaren@cnvvakmensen.nl.
Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraag stellen. Ga direct naar de cao-pagina.

Ik hoor graag van jullie!

Saskia Spaargaren
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-51 44 35 97
E  s.spaargaren@cnvvakmensen.nl