Meerderheid CNV-leden stemt vóór onderhandelingsresultaat Fermacell

Een ruime meerderheid van de leden van CNV Vakmensen werkzaam bij Fermacell heeft vóór het laatste onderhandelingsresultaat gestemd. Dit betekent dat er binnenkort een nieuwe cao zal zijn voor alle werknemers.

Loonsverhoging

De nieuwe cao-tekst zal binnenkort opgesteld worden. Daar moet nog wel overeenstemming over zijn tussen directie en CNV Vakmensen. Wij willen dat zo snel mogelijk voor elkaar krijgen daar de eerste cao-loonsverhoging van 3,25% dan met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2022 kan worden uitbetaald. De volgende loonsverhoging van 2% volgt op 1 januari. Het hele onderhandelingsresultaat vind je onderaan de vorige nieuwsbrief die staat op de cao-pagina. Zodra de nieuwe cao definitief is laten we dat natuurlijk weten. 

Verloop van de stemming 

Hoewel de meeste leden dus vóór hebben gestemd, was er ook een aantal leden dat tégen heeft gestemd. En er waren leden die wel vóór hebben gestemd, maar ook kritisch waren over bepaalde aspecten. Met name het feit dat de loonsverhogingen de snel gestegen inflatie niet kunnen compenseren wordt genoemd. Die signalen moeten natuurlijk serieus worden genomen: deze nemen we ook mee bij de volgende onderhandelingen. 

Vragen of opmerkingen?

Bij vragen of opmerkingen kun je natuurlijk terecht bij mij, of bij één van de kaderleden André Nauta of Rudy Giesbers. Je kan het hele cao-traject ook nalezen op de cao-pagina. 

Hubert Koetsveld, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2886 6579 / h.koetsveld@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error