Leden stemmen in met onderhandelingsakkoord BPI

De leden van CNV Vakmensen hebben met een kleine meerderheid van 65% ingestemd met het onderhandelingsakkoord voor de cao Betonproductenindustrie.

Omdat ook de achterban van het FNV heeft ingestemd met het onderhandelingsakkoord betekent dit dat de nieuwe cao Betonproductenindustrie 2024-2025 officieel tot stand is gekomen.

De belangrijkste afspraken nog een keer in het kort:

 

  • Per 1 februari 2024 worden de schaalsalarissen en de feitelijke salarissen bij een voltijd dienstverband met 2% en vervolgens met €75,- per maand verhoogd;

 

  • Alle werknemers krijgen structureel 2 bovenwettelijke verlofdagen erbij (deze dagen samen hebben een waarde van 0,84% );

 

  • Reiskosten worden verhoogd van € 0,21 netto per kilometer naar € 0,23 netto per kilometer over maximaal 30 kilometer enkele reis per dag; 

 

  • Geboorteverlof; werkgever vult 5 weken 30% aan naar 100%, tot het maximum van het SV-loon;

 

  • Er zal voor alle stagiairs een stagevergoeding zijn van minimaal €300,- .

 

De tekst van het onderhandelingsakkoord is toegevoegd als bijlage.

 

Whatsapp groep BPI
Wil je up to date blijven over de ontwikkelingen in de BPI sector? Meld je aan voor de BPI whatsapp groep! Whatsapp mij op 0681920379 en ik zal je eraan toevoegen.
Dit zal mij en CNV Vakmensen helpen om jullie te kunnen vertegenwoordigen en snel te kunnen schakelen. Ook is het prettig om elkaar snel op de hoogte te kunnen houden bij eventuele ontwikkelingen.

 

De cao online
Iedereen kan meepraten op de cao-pagina Betonproductenindustrie, vragen stellen of iets aan de orde brengen. Dit is ook voor je collega’s die (nog) geen lid zijn maar wel een mening hebben over de cao en willen meepraten. Meer informatie over de cao BPI kun je vinden op: jouw cao-pagina.

Vragen, opmerkingen, lid worden
Heb je nog vragen, opmerkingen, laat het ons weten! Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken, zoals een nog niet georganiseerde collega. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar CNV leden werven.

Sluit je aan | Lid worden | CNV Vakmensen - Vakmensen | CNV Vakmensen

 

Met vriendelijke groet,

Tossif Alvi, bestuurder CNV Vakmensen

t.alvi@cnvvakmensen.nl

0681920379

 

 

 

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error