Kom naar de 6e landelijke Ladies Night op 13 maart

De Ladies Night op woensdag 13 maart staat in het teken van ‘vrouw zijn in een veranderende wereld’. We nodigen je graag uit om deel te nemen aan deze gezellige avond vol inspirerende workshops!

De meeste vrouwen delen gelijksoortige ervaringen in hun ontwikkeling van meisje naar vrouw. Als vrouw zijn we zelf aan veranderingen onderhevig, maar de wereld om ons heen ook. Hoe manoeuvreer je door deze veranderingen heen, privé en op je werk?

Tijdens de Ladies Night kan je op een laagdrempelige manier met gelijkgestemden over deze onderwerpen met elkaar in gesprek gaan. In diverse workshops krijg je handvatten om met de veranderingen om te gaan. Je bent van harte uitgenodigd om samen met een introducee (je vriendin, buurvrouw, moeder, dochter) deel te nemen aan de Ladies Night.

De zesde landelijke Ladies Night vindt plaats op 13 maart aanstaande in het CNV kantoor in Utrecht, Tiberdreef 4. De inloop is vanaf 18.00 uur. Er staat dan een uitgebreide maaltijd klaar met diverse belegde broodjes, wraps, een saladebar en soep.

Na de ontvangst vindt een korte opening plaats door de werkgroep VrouwenWerkt van CNV Vakmensen. Daarna gaan we aan de slag in workshops.

Het programma

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 18.00 uur: Inloop met een maaltijd
  • 18.45 uur: Welkom door de projectgroep VrouwenWerkt
  • 19.00 uur: Ronde 1 workshop
  • 20.15 uur: Ronde 2 workshop
  • 21.15 uur: Afsluitende borrel

We bieden de volgende drie workshops aan. Je kunt je voor twee workshops opgeven.

1) In balans op de werkvloer: de invloed van hormonen op je werk

Menstruatie, overgang, hormonen… Hoe ga jij daarmee om op je werk? Deze onderwerpen zijn vaak nog taboe op de werkvloer, maar kunnen je werkplezier en -prestatie wel enorm beïnvloeden. In deze workshop biedt Pleun Andriessen – expert en trainer op het gebied van menstruatie, gezondheid en reproductieve rechten – je inzicht in je eigen hormoonhuishouding en hoe deze optimaal te benutten in je werkende leven. Op interactieve wijze brengt ze je alles bij over de vrouwelijke gezondheid. Je loopt naar buiten met tips om taboes bij je werkgever bespreekbaar te maken en inzicht in je eigen cyclus en gezondheid.

2) Werkgeluk: Fear of juist Joy of missing out?

De wereld verandert en het lijkt alsof we het steeds drukker hebben. Al die (leuke!) verplichtingen: werk, gezin, sporten, hobby’s… Wanneer heb je je vrienden voor het laatst écht gesproken? Ook op het werk kan je het gevoel hebben dat je overal bij moet zijn. In deze workshop laten we je zien hoe je meer acceptatie kan krijgen dat je niet overal bij kan en hoeft te zijn. Ook laten we je zien dat je hier eigenlijk zelfs veel plezier uit kan halen.

3) Assertiviteit in actie: hoe je dicht bij jezelf blijft én die salarisverhoging binnenhaalt

In deze workshop nemen we je mee in een interactief verhaal over vrouwelijk leiderschap. Je leert jezelf daadkrachtig neerzetten. Van je nieuwe baan tot je salarisonderhandeling en confrontaties op de werkvloer. Je krijgt theorie en tips om jezelf assertief te presenteren en toch jezelf te blijven. De deskundigen vanuit de vakbond passen dit toe op een in 2024 nog altijd relevant thema: de loonkloof. Wat is de stand van zaken in Nederland en hoe dichten we die kloof nu eindelijk? Hint: je kan in je eentje niet alles oplossen, maar een extra dosis assertiviteit en concrete onderhandelingstips zijn een goed begin!

Aanmelden

Kom je naar de Ladies Night, meld je dan snel aan via deze aanmeldlink. Neem je een introducee mee? Meld haar dan ook aan! Zij hoeft geen lid te zijn! Aan je deelname en die van je introducee zijn geen kosten verbonden.

Bereikbaarheid

Adres: CNV kantoor, Tiberdreef 4, 3561 GM Utrecht.

  • Kom je met de auto? Er is voldoende gratis parkeergelegenheid rondom ons kantoor.
  • Kom je met het openbaar vervoer? Ons kantoor is gelegen aan het treinstation Utrecht Overvecht. De bussen stoppen voor de deur.

Heb je nog vragen?

Mail dan naar vrouwenwerkt@cnvvakmensen.nl. Na je aanmelding ontvang je automatisch een bevestiging met de gegevens van de bijeenkomst en de voorkeurkeuze van de workshops.