Cao-resultaat vlakglas: 200 euro per maand erbij

Geen procenten, maar harde euro's. Vanaf 1 januari krijg je er elke maand 200 euro bruto bij (als je fulltime werkt). Dat is een van de afspraken in de nieuwe cao Vlakglas, waarover we met de werkgevers een onderhandelingsresultaat hebben bereikt.

De nieuwe, eenjarige cao geldt vanaf 1 januari 2023. Iedereen krijgt er vanaf die datum hetzelfde bedrag bij: 200 euro bruto, als je fulltime werkt. Als je parttime werkt, krijg je de loonsverhoging naar rato van je dienstverband.

Omgerekend in procenten een forse loonsverhoging

Een vast bedrag dus voor iedereen. Als je dit omrekent naar procenten, gaat het om een forse loonsverhoging. Iemand aan het eind van schaal 4 gaat er bijvoorbeeld zo'n 9% op vooruit. Voor werknemers in lagere schalen is de procentuele loonstijging nog hoger. Werknemers in hogere schalen gaan er procentueel wat minder op vooruit. 

Ook een eenmalige uitkering van 200 euro

Was je op 1 juli 2022 al in dienst? Dan krijg je per 1 januari 2023 ook nog een eenmalige uitkering van 200 euro bruto (voor fulltimers, voor parttimers is dit naar rato).

Andere afspraken

Verder is onder meer afgesproken dat de reiskostenvergoeding per 1 januari 2023 omhoog gaat naar 21 cent per kilometer. De werkgroep "fit over de finish" gaat naast de al genoemde onderwerpen aan de slag met verschillende onderwerpen: alternatieve feestdagen, ploegentoeslag en de inzet van leerambassadeurs.

We gaan ook kritisch kijken naar de pensioenpremie. Die is maximaal 32%. Als uit de berekeningen van het pensioenfonds blijkt dat er nog ruimte is in de premie, dan zullen we nadere afspraken maken over de besteding hiervan aan de pensioenregeling.

Ledenraadpleging

Binnenkort kun je je mening geven over dit cao-resultaat. Je ontvangt hier nog informatie over! Wil je nu alvast reageren of heb je vragen, ga dan naar de pagina van de cao Vlakglas

Hank Oomkes
Onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 57
E: h.oomkes@cnvvakmensen.nl

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error