STAKINGSOPROEP OI Netherlands bv MAASTRICHT

Op 1 april 2020 zou er een nieuwe CAO moeten ingaan, Helaas zijn we nu bijna 1 jaar verder en is er nog steeds geen akkoord over een fatsoenlijke CAO. De onderhandelingen zitten muurvast en OI wil verslechteringen doorvoeren en komt met een mager loonbod.

Wij hebben OI een ultimatum verzonden met een afloop datum van 22 februari 24.00 uur. Helaas heeft OI alleen laten weten niet in te gaan op de gerechtvaardigde eisen van de werknemers. Ook na de 24 uur staking op 4 maart heeft OI de bonden nog niets laten weten.
O-I heeft via diverse brieven duidelijk gemaakt wat de werknemers kosten.
Het is jammer dat OI  de werknemers alleen als een kostenpost ziet en niet als het kapitaal van het bedrijf want zonder mensen geen flessen.
Veel bedrijven zien gemotiveerd personeel als hun waardevolste bezit en zijn trots dat hun medewerkers een lange staat van dienst hebben.
Gezien de inzet van het  laatste jaar in corona tijd, waar we de werknemers de nodige risico’s hebben gelopen, ervoor gezorgd  dat ondanks de vele ziekmeldingen het bedrijf is blijven doordraaien.
Vandaag 12 maart 2021  roepen we de werknemers van OI Maastricht op om een meerdaags signaal af te geven aan de directie dat wij recht hebben op een goede CAO.
Daarom gaan onze fabrieken vanaf vandaag in een meerdaags staking om onze gerechtvaardigde eisen kracht bij te zetten en voor ons een fatsoenlijk en acceptabele CAO.De inschrijvingen beginnen vanaf de middagploeg op het terrein van voetbalclub MVV te Maastricht. Via de mail heeft u een stakingsregistratie bewijs toegestuurd gekregen, neem die mee naar de registratie.Leden van onze Belgische collega vakbonden ACV en ABVV, kunnen meestaken. Hiervoor is bij de stakingsregistratie een apart formulier.

Wij rekenen op jullie steun laat zien dat je het niet eens bent met de gang van zaken van hoe OI op dit moment omgaat met de cao wensen van haar personeel.

Actiecomité
FNV en CNV

Agostino Di Giacomo Russo
bestuurder CNV Vakmensen
T 06 478 26 875