Al het nieuws

Ledenbijeenkomsten Fermacell

Binnenkort beginnen de cao onderhandelingen. Daarom nodigt CNV Vakmensen je uit voor een ledenbijeenkomst, om de inzet bij de onderhandelingen te bepalen. Daarnaast willen wij tijdens de bijeenkomsten de nieuwe concept cao tekst toelichten.

Cao onderhandelingen


De cao onderhandelingen beginnen binnenkort. CNV Vakmensen bespreekt graag waar wij op in moeten zetten bij de onderhandelingen, welke loonsverhoging moeten we vragen, welke looptijd en andere punten zie jij graag geregeld in de cao.

Cao-traject online

Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen. jouw ideeën delen voor een nieuwe cao en tijdens alle fases meepraten en vragen stellen. Klik hier voor de cao-pagina

Nieuwe cao tekst?


In de vorige cao is afgesproken dat CNV en Fermacell de tekst van de cao zouden herschrijven. Wij hebben deze afspraak gemaakt omdat de oude cao tekst soms onduidelijk was, deels verouderd was en niet altijd meer aansloot bij de huidige wet-en regelgeving. De afgelopen maanden hebben het CNV en Fermacell met steun van een jurist de cao herschreven. Voor de duidelijkheid: herschrijven betekent niet dat de cao inhoudelijk gewijzigd wordt. Wat er in de oude cao stond is opnieuw duidelijker opgeschreven. In de bijlage bij deze nieuwsbrief tref je het concept van de nieuwe cao.

Graag hoort CNV of jullie op of aanmerkingen hebben op de cao tekst.

Bij het herschrijven van de cao bleek dat er een aantal zaken wel inhoudelijk gewijzigd zouden kunnen worden. Dit zal aan de cao tafel moeten gebeuren. Deze zaken zal ik tijdens de bijeenkomsten toelichten waarna we kunnen bepalen wat onze inzet zal worden.

De nieuwe cao tekst wordt pas definitief nadat er hierover gestemd is door de leden. Dit zal na de cao onderhandelingen plaastsvinden.

Bijeenkomsten


De bijeenkomsten vinden plaats op donderdag 19 mei. In de presentatie zaal. Er zijn twee bijeenkomsten de eerste om 12.30 en de tweede om 14.15

Wij hopen je te zien op een van de bijeenkomsten!

Agostino Di Giacomo Russo
Bestuurder CNV Vakmensen
T 06 478 26 875  

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error