Voorstellen cao Betonpompen en cao Mortelbedrijven per 1 juli 2023

Op 30 juni lopen de cao Betonpompen en cao Mortelbedrijven ten einde. Hierover heb ik jou al geïnformeerd met een nieuwsbrief begin mei. Op deze nieuwsbrief zijn reacties gekomen die zijn verwerkt in onze voorstellen. Op 26 juni gaan de onderhandelingen van start.

Cao-voorstellen

In de nieuwsbrief van 3 mei heb ik jou als lid gevraagd wat je graag in jouw cao gewijzigd zou willen zien. Naast de inbreng van leden zijn onze voorstellen gebaseerd op ons arbeidsvoorwaardenbeleid 2023 en de contouren daarvan voor 2024. Bijgaand tref je onze voorstellen aan, die zich laten vertalen naar de volgende onderwerpen:
  • Loonontwikkeling, inclusief toeslagen en vergoedingen;
  • Uitzendwerk;
  • Duurzame Inzetbaarheid: ontwikkeling, scholing en gezondheid, én
  • Stages en leerwerkplekken.

Planning onderhandelingen

Met de werkgevers verenigt in de Branchevereniging Betonpompen Bedrijven (BBB) hebben wij eerder dit jaar twee onderhandelingsronden vastgesteld: maandag 5 juni en dinsdag 20 juni. Afgelopen maandag hebben wij echter met de werkgevers alleen gesproken over:
  • het resultaat werkgroep Duurzame Inzetbaarheid;
  • marktontwikkelingen en (verwachte) sociaal economische ontwikkelingen in onze sector;
  • de ontstaansgeschiedenis van de loongebouwen voor direct en indirect personeel in beide cao's;
  • een regeling voor vervroegde uittreding. Een voorstel hiervoor is al vaker besproken en door werkgevers afgewezen. Werkgevers willen dat op individueel en op bedrijfsniveau (blijven) regelen. En dus komt er geen collectieve regeling voor vervroegd uittreden in de cao;
  • de verdere planning dat moet resulteren in een nieuwe cao vanaf 1 juli 2023.

In plaats van 20 juni onderhandelen wij nu op 26 juni over een nieuwe cao. Wij hopen dat wij dan op 10 juli tot definitieve afspraken kunnen komen. Daarna vragen wij de leden het resultaat van de onderhandelingen te beoordelen en gebruik te maken van hun stemrecht. Het zal krap worden, maar alles goed gaat ligt er dan voor 1 augustus een nieuwe cao.

Meepraten over jouw cao

Op de cao-pagina van Betonpompen kun jij het hele cao-proces volgen. Reageer of je stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga direct naar jouw cao-pagina.
Als je deze nieuwsbrief per post ontvangt dan ga je naar www.cnvvakmensen.nl/caos en vul Betonpompen in het zoekveld.

Reacties zijn van harte welkom. Dat kan ook via de mail, whatsapp, sms of gewoon een telefoontje. Mijn contact gegevens staan hieronder.

Maak je collega lid van de vakbond

Zet dit bericht door. We hebben elkaar straks hard nodig. Samen staan we sterk! Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar CNV leden werven.
Zonder leden geen cao. Nieuwe leden betalen slechts 20,23 euro voor de eerste 6 maanden. Ze kunnen lid worden via www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/. Word lid!

Emiel Peper
Bestuurder/onderhandelaar CNV Vakmensen
M 06 2343 2081 / E aem.peper@cnvvakmensen.nl

Downloads

Heb je vragen of opmerkingen?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error