Leden stemmen unaniem voor nieuwe cao Betonpompen en cao Mortelbedrijven

Op 19 december bereikten wij met de werkgevers een onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao Betonpompen en cao Mortelbedrijven vanaf 1 januari 2023. Dit resultaat hebben wij aan de leden ter beoordeling en ter stemming voorgelegd. De gemaakte afspraken kregen 100% en dus unaniem steun van de leden.

Tevredenheid en kritische noten

Ondanks de unanieme steun van de leden zijn er toch wel enkele kritische opmerkingen gemaakt. Zoals de korte looptijd en de onzekerheid over de loonontwikkeling in de tweede helft 2023. Leden vinden het jammer dat de tijdelijke km-vergoeding geen structurele afspraak is geworden. Leden vinden ook dat er nu écht werk gemaakt moet worden van maatregelen gericht op het gezond en wel je pensioen halen. Werk aan de winkel dus.

Achterbanberaad werkgevers en FNV

Werkgevers stemden eerder al in met de gemaakte afspraken. Bij de FNV hebben de leden in meerderheid voor het onderhandelingsresultaat gestemd. Dat betekent dat wij een nieuwe cao Betonpompen en een nieuwe cao Mortelbedrijven hebben per 1 januari 2023.

Het is daarbij ook goed te constateren dat steeds meer werkgevers het belang van collectieve afspraken zien en waarderen. Het zou een goede ontwikkeling zijn als steeds meer mortel(transport)ondernemingen zich aansluiten bij de cao Mortelbedrijven. Daar zetten wij ons als cao-partijen gezamenlijk voor in.

Steun leden

Ik kijk terug op een intensief, snel en succesvol cao-traject. Ik ben meer dan tevreden met de steun die ik van jullie heb gekregen. Mijn dank gaat uit naar de leden van de cao-commissie en mijn scheidend collega Willem Timmer. Bovenal ben ik blij met de stemmers die hun steun hebben uitgesproken voor de nieuwe cao.

Bedankt

Ik bedank jullie allemaal. Ik wens jullie een goed uiteinde 2022 en een nog beter 2023. Blijf gezond, blijf lachen.

Emiel Peper
Bestuurder CNV Vakmensen
E: aem.peper@cnvvakmensen.nl / M: 06 2343 2081