Teleurstellend eindbod Ardagh Glass; uitnodiging ledenvergadering

Met jullie werkgever zijn wij er op afgelopen 30 mei niet uitgekomen om een cao met elkaar af te sluiten. Ardagh Glass heeft een eindbod neergelegd. Het probleem voor ons is de hoogte van het loonvoorstel: wij gaan voor minimaal 4% per 1 april 2022.

Ardagh Glass heeft het in het eindbod over een structurele verhoging van de salarissen met 4%, volgens de fasering: 3,3% per 1 april 2022 en 0,7% per 1 januari 2023. Maar over de looptijd van de voorgestelde cao-periode van een jaar (1 april 2022 tot 1 april 2023) bedraagt de cao-verhoging geen 4% maar gemiddeld 3,475%.

Kopen en verkopen van vakantiedagen

Werkgever geeft in eindbod ook aan de pilot om te willen zetten naar een permanente cao-bepaling, waarbij de fulltime medewerker per jaar 6 dagen kan kopen of 6 dagen kan verkopen. Dit was in de pilot 9 dagen kopen en 3 dagen verkopen.
Nu al hebben wij hierover opmerkingen van medewerkers ontvangen om - in het kader van Duurzame Inzetbaarheid - dit te houden op 9 dagen kopen en 3 dagen verkopen.
Zijn jullie dat ook van mening laat ons dat dan weten tijdens de ledenvergaderingen.

Ledenvergaderingen

Wij organiseren ledenbijeenvergaderingen om over het eindbod met jullie in gesprek te gaan.
Met het eindbod geeft je werkgever aan dat dit het is wat zij willen bieden (zie bijlage). Wij leggen het eindbod dan ook negatief aan jullie voor. Om dit te kunnen vergelijken met onze cao-voorstellenbrief tref je deze hierbij ook aan (zie bijlage). Je kunt dan voor jezelf bepalen wat jij ervan vindt.  

Stem over het resultaat

Tijdens de ledenvergaderingen geven wij een toelichting, kun je je vragen stellen en willen wij van jullie horen wat je ervan vindt. Aan het eind van de vergadering vragen wij jullie je stem uit te brengen over het resultaat. Alleen aanwezige leden kunnen stemmen over het resultaat. Kun je om redenen niet bij een van de ledenvergaderingen aanwezig zijn laat ons dat dan weten. Je kunt een e-mail sturen naar: g.vancuijk@cnvvakmensen.nl Wij nemen dan contact met je op.
Jullie aanwezigheid is van belang. Daarmee kunnen we een gezamenlijk signaal afgeven voor een betere cao die jullie verdienen.

Uitnodiging ledenvergadering

Wij nodigen jullie dan ook graag uit voor een van de ledenvergaderingen op:
  • Maandag 13 juni 2022: vestiging Moerdijk, locatie: de Rode Zaal. Eerste bijeenkomst om 13.00 uur, of
  • maandag 13 juni 2022: vestiging Moerdijk, locatie: de Rode Zaal. tweede bijeenkomst om 14.30 uur.
  • Maandag 20 juni 2022: vestiging Dongen, locatie: de Tuinkamer: eerste bijeenkomst om 14.00 uur of 
  • maandag 20 juni 2022: vestiging Dongen, locatie: de Tuinkamer:: tweede bijeenkomst om 15.30 uur.
Graag tot ziens op één van deze bijeenkomsten. 

Meepraten over jouw cao

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina van Ardagh Glass Benelux kun jij het hele cao-proces volgen en ook meepraten over de cao.

Mede namens Jacco Nieuwenhuizen, cao-delegatielid CNV Vakmensen,
Gerard van Cuijk, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2013 4089 / g.vancuijk@cnvvakmensen.nl

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error