Onderhandelingen cao Schilders bijna van start

We zijn weer partij bij de nieuwe cao-onderhandelingen voor de Schilders. Dat meldde CNV Vakmensen nog niet zo lang geleden. Eind augustus beginnen we weer met nieuwe onderhandelingen. Omdat de vakantie aanbreekt nu alvast deze mail en enquête. CNV Vakmensen wil weten wat jij belangrijk vindt in de nieuwe cao.

Verleden

In 2016 kwamen we samen met FNV niet tot een akkoord voor jouw cao. Jij hebt het toen afgewezen omdat het eindbod te mager was. Werkgevers vonden toen een ontsnappingsroute met een andere vakbond, en moest jij toch aan een cao waar je vooraf nee tegen zei.

Vervolg

Daarna heeft er zich veel voor en achter de schermen afgespeeld. Om een lang verhaal kort te maken, we hebben gestreden voor weer een plek aan tafel en die hebben we nu. CNV Vakmensen gaat weer mee praten over jouw nieuwe cao die per 1 oktober 2021 in moet gaan.

Wat wil jij?

Omdat het belangrijk is dat CNV Vakmensen weet wat jij wilt, stuur ik je deze mail met online enquête. Vul deze in en stuur hem door naar collega’s, zodat we veel inbreng vanuit jou en je collega’s krijgen, lid of niet. Iedereen mag reageren. Reageren kan ook op www.jeachterban.nl/schildershoek. Onze eigen omgeving als schilders waar we met elkaar van gedachte kunnen wisselen, jij je vragen kunt stellen en onderwerpen aan de orde kunt brengen.

<< GA NAAR DE ENQUETE >>

Misschien dubbel

Ook kan het zijn dat je via je werkgever nog een enquête krijgt om in te vullen. Doe dat als je dat wilt. Werkgevers zijn benieuwd wat jullie vinden. Omdat niet iedereen lid is van een vakbond, krijgen ongeorganiseerde collega’s ook de kans hun mening te geven. Bij ons kan iedereen sowieso zijn/ haar mening geven, maar uiteraard prima als jij die enquête ook invult.

OnderhoudNL wil graag weten wat werknemers van hun leden willen, zonder dat de positie van CNV Vakmensen aangetast wordt. CNV Vakmensen is betrokken bij de totstandkoming van de enquête en is deelgenoot van de antwoorden die binnen komen.

Tot slot

Ik doe een klemmend beroep op jou om deze enquête in te vullen. In de vakantie gaan we deze uitwerken en gebruiken om de cao voorstellen te maken. Het gaat om jouw cao!
Voor nu, bedankt voor je steun de afgelopen tijd maar ook de komende tijd. Samen moeten we proberen tot iets moois te komen. Geniet van je vakantie en hopelijk tot erna.

Roel van Dijk, bestuurder
r.vandijk@cnvvakmensen.nl
06-53384473

Meepraten op de cao-pagina

Op de cao-pagina van Schilders-, Afwerkings-, Vastgoedonderhoud- en Glaszetbedrijf (SAVG) blijf je op de hoogte van de onderhandelingen en het nieuws. Ook vind je informatie over de huidige afspraken van de cao.