Cao Schilders

Met deze nieuwsbrief vraag ik je aandacht voor jouw cao en voor jouw scholing. Lees het goed door en bij vragen staat CNV Vakmensen paraat om jou van dienst te zijn.

Cao


Zoals jullie wellicht gehoord hebben, onze cao is algemeen verbindend verklaard. Dat houdt in dat hij voor iedereen van toepassing is, iedereen hem moet volgen en de spelregels dus gelijk zijn voor alle schildersbedrijven met personeel. Helaas heeft de algemeen verbindend verklaring langer geduurd, waardoor het ook langer duurt voordat regelingen uitgevoerd kunnen worden. Denk daarbij aan de 80/90/100 regeling of de RVU regeling. Gelukkig kunnen we nu van start en hopen we vanaf april de eerste regeling ook daadwerkelijk uit te kunnen voeren. Ga uit van het gegeven dat er 2 maand zit tussen aanvraag en het daadwerkelijk ingaan van de regeling die je aanvraagt.

Wil je gebruik maken van deze regeling en je voldoet aan de voorwaarden, meld je dan aan bij www.susag.nl/zwaar-werk-regelingen/

Stichting Mijn CarriereNaast het cao nieuws wil ik ook je aandacht vragen voor stichting Mijn Carriere. Deze stichting financiert opleidingen. CNV Vakmensen is volwaardig partner en zorgt via James dat jij begeleid wordt, mocht je interesse hebben in een bepaald traject. Het hoeft jou niets te kosten, indien je voldoet aan de spelregels.

Dit alles is kosteloos omdat de sector, werkgevers en werknemers, in het verleden deze gelden hebben verzameld.  Vandaar dat ik je er nogmaals op wil wijzen. Het is ook jouw geld en het is jouw toekomst! Het is van belang om te luisteren naar je lichaam. De kans dat je met je huidige baan werkend de eindstreep niet haalt, bestaat en dan kun je beter goed voorbereid zijn op je toekomst. Een onderdeel van deze voorbereiding is scholing. Stichting Mijn Carriere zorgt daarvoor. De sector heeft een filmpje gemaakt wat te bekijken is via onderstaande link.

https://www.youtube.com/watch?v=LsoZHmE7Yoo

Is je interesse gewekt, wil je meer weten? Neem contact op met James.

James


CNV Vakmensen is via James betrokken bij het traject. Vandaar dat we je nogmaals vragen om, indien je interesse hebt, eens te kijken of er mogelijkheden voor jou zijn. Klik op onderstaande link voor meer informatie. Op de site zie je een kopje sectoren. Als je hierop klinkt zie je schilders staan. Klik dan door en kijk wat mogelijk is voor je. Bij James staan ze klaar om jou van dienst te zijn.

https://jamesloopbaan.nl/

Tot slot


Tot slot kan ik melden dat we een leuke ledenwerfactie hebben opgestart. Gelukkig zijn er nog veel van jouw collega's lid van een vakbond, waardoor we hebben bewezen dat we sterkt staan. Maar meer leden betekent ook dat we een nog sterkere vuist kunnen maken, indien dat nodig is.

Voor deze actie verwijs ik je door naar www.cnv-ledenwerven.nl

Als er verder nog vragen zijn, opmerkingen, suggesties of je wilt iets anders kwijt, schroom niet en laat het mij weten.

Roel van Dijk, bestuurder
r.vandijk@cnvvakmensen.nl

tel. 06-53384473

Meepraten op de cao-pagina

Op de cao-pagina van Schilders-, Afwerkings-, Vastgoedonderhoud- en Glaszetbedrijf (SAVG) blijf je op de hoogte van de onderhandelingen en het nieuws. Ook vind je informatie over de huidige afspraken van de cao.

Wil je reageren of heb je een vraag aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error